• Competiția din cadrul Raliului Iaşiului a fost întreruptă sâmbătă, în urma accidentului.
  • Accidentul a avut loc în zona Hadâmbu, din județul Iași.
  • La nivelul Consiliului Federal al Federației de Automobilism Sportiv s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața la Raliul Iașiului după o ieșire violentă în decor, în zona Hadâmbu. Imediat după impact, el a intrat în comă și a fost transportat de urgență la spital, cu ajutorul unui elicopter.

La Spitalul „Sf.Spiridon” din Iași, medicii l-au resuscitat timp de două ore, au intervenit chirugical și „au făcut tot ce e medical și omenește posibil, dar nu l-au putut salva”, a spus Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD.

Federația Română de Automobilism Sportiv a anunțat pe Facebook că toate probele din competiție au fost oprite , iar etapa a fost anulată.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

„Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei. Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere”, anunță sursa citată.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.

Imediat după accident, pagina de Facebook Iasi Rally a postat fotografii cu felul în care arăta mașina pilotului în urma impactului.

Claudiu Butucel, director organizare Raliul Iașului Pro X, spune că Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloți ai România, a intrat într-un cap de pod și astfel și-a pierdut viața.

Din punct de vedere al intervenției, ne-am mișcat foarte bine”, a adăugat el.