Activistul care s-a parașutat pe Allianz Arena, înaintea meciului Franța – Germania, la un pas de a fi împușcat de lunetiști. Ce l-a salvat

greenpeace Activistul de mediu a fost la un pas de a fi împușcat de lunetiști. FOTO: Hepta

Un activist Greenpeace s-a paraşutat pe Allianz Arena, din Munchen, înainte de fluierul de start al meciului Franța – Germania (scor 1-0), din grupele EURO 2020.

Însă, activistul de mediu a fost la un pas de a fi împușcat de lunetiști. „Lunetistii l-au avut deja în vizor. Dacă poliția ar fi ajuns la concluzia că a fost un atac terorist, el l-ar fi plătit cu viața”, a declarat ministrul regional Joachim Herrmann într-un comunicat, potrivit sports.yahoo.com.

Autoritățile bavareze au văzut sigla Greenpeace pe parașuta bărbatului, iar acest lucru i-a salvat viața, a mai transmis oficialul.

Ulterior, Greenpeace și-a cerut scuze pentru modul în care au decurs lucrurile. Bărbatul protesta împotriva companiilor petroliere, dar aterizarea sa a provocat numeroase probleme în interiorul arenei. El a atins firele de deasupra gazonului şi a fost cât pe ce să aterizeze peste spectatori.

Mai multe persoane au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri pentru rănile provocate de bucățile căzute pe teren și în tribune.