• Adidas sprijină protestele din ultima vreme și consideră că fiecare trebuie să găsească o metodă de a lua măsuri.
  • Compania va crește numărul angajaților de culoare în America de Nord: până la 30%.
  • Adidas va dona 20 de milioane de dolari, de-a lungul a patru ani, pentru trei programe care sprijină comunitățile de culoare.

În urma protestelor din ultima vreme care au făcut înconjurul lumii, Adidas decide să crească numărul angajaților de culoare printre muncitorii din America de Nord.

Compania plănuiește să ajungă la 30% de noi joburi care să fie ocupate de oameni de culoare și de latini

Anunțul companiei a fost făcut în cursul zilei de marți, iar pe lângă această decizie au mai urmat și altele care vin drept răspuns în fața protestelor care se derulează în momentul față din cauza morții lui George Floyd și a rasismului.

Zeci de companii mari au declarat săptămâna trecută că sunt solidare mișcării „Black Lives Matter”. Una dintre acestea este și Adidas.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Aceste evenimente care au loc de două săptămâni ne-a făcut pe toți să ne gândim la ce putem face pentru a înfrunta forțele culturale care susțin rasismul”, a declarat Kasper Rorsted, CEO-ul companiei Adidas.

Adidas va dona 20 de milioane de dolari, de-a lungul a patru ani, pentru a susține trei inițiative care sunt alături de comunitățile de culoare: Adidas Legacy – platforma de baschet pentru comunitățile subestimate, Adidas School for Experiential Education in Design – platforma care îi ajută pe oameni să dezvolte o carieră în design-ul industriei de încălțăminte, dar și Honoring Black Excellence – „o inițiativă care onorează și sprijină comunitatea de culoare prin intermediul sportului”, așa cum Adidas descrie acest program.