Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe japoneza Nao Hibino

Ana Bogdan Sursa foto: Mediafax Foto
  • Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal al turneului de tenis de la Madrid
  • Ana Bogdan a învins-o pe japoneza Nao Hibino (82 WTA), cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4
  • Pentru calificare, Ana Bogdan va primi 4.025 euro, iar pentru prezența pe tabloul principal va fi recompensată cu 12.655 de euro și 10 puncte WTA

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (102 WTA) s-a calificat miercuri la amiază pe tabloul principal al turneul de tenis feminin WTA 1000 de la Madrid, după ce a învins în trei seturi pe japoneza Nao Hibino (82 WTA), cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4.

Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de la Madrid Open, după ce a învins-o în trei seturi, în turul doi al calificărilor, pe nipona Nao Hibino. Japoneza a câștigat primul set, în care cele două sportive au realizat împreună 5 break-uri. Ana Bogdan a revenit în setul secund și a egalat, cu toate că începuse mai slab, fiind condusă cu 2-0.

În decisiv Bogdan a avut avantaj 4-1, însă a fost egalată la 4-4. Finalul i-a aparținut jucătoarei din România, care a câștigat ultimele două game-uri, asigurându-și accesul pe tabloul principal al turneului patronat de Ion Țiriac și dotat cu premii în valoare totală de 2.249.105 euro.

Pentru calificare, Ana Bogdan va primi 4.025 euro, iar pentru prezența pe tabloul principal va fi recompensată cu 12.655 de euro și 10 puncte WTA.

În aceeași fază a competiției, Irina Begu se confruntă miercuri, pentru un loc pe tabloul principal, cu elvețianca Stefanie Voegele (127 WTA).