• Andrei Stoica: „Din înfrângeri, am învățat cel mai mult. Cred ca e cel mai important combustibil. Asta mă motivează cel mai mult”
  • Andrei Stoica: „Îmi place adrenalina, cred că de aia m-am apucat de sportul ăsta. Avut parte de atâta adrenalină la viața mea, încât știu să o dozez”
  • Andrei Stoica: „Întârziam intenționat la ore ca să nu mă vadă copiii, să nu radă de mine. Asta mi-a rămas întipărit în cap”

Invitat în emisiunea „Ochii pe mine!”, Andrei Stoica, luptător K1, îți spune care sunt provocările și victoriile de care a avut parte într-un an în care reinventarea a fost cuvântul de ordine. Care au fost lecțiile pandemiei și provocările de tată a trei copii în perioada restricțiilor?

Andrei Stoica: „Pandemia a venit intr-un moment foarte dificil pentru mine”

Luptătorul Andrei Stoica se numără prin care cărora pandemia le-a schimbat total planurile pe plan profesional.

„Să știi că pandemia a venit într-un moment foarte dificil pentru mine. De fapt, mi-a creat momente dificile, cred că tuturor, dar eu eram în plină pregatire pentru un titlu Mondial în promoția în care mă lupt. Tin minte și acum că eram în pregătire de aproape două luni de zile, facusem sacrificii destul de mari și financiare și fizice și emoționale. Iar pandemia pur si simplu mi-a dat planurile peste cap. Mi s-a amânt meciul respective… Pot să spun că era cel mai important din cariera mea și am fost dat un pic peste cap o perioadă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Andrei Stoica: „Pandemia a venit pe neasteptate. Nu a fost fair deloc”

Andrei Stoica recunoaște că s-a temut, în toată această perioadă, pentru siguranța familiei sale. Tată a trei copii, luptătorul K1 mărturisește că a avut și că are mare grijă pentru a-și feri familia de pandemie.

„Am o familie numeroasă și pot să spun că mi-a fost foarte teamă că, oricare dintre membrii familei mele să se infecteze cu COVID, inclusiv eu, soția mea. Ne-am protejat în fiecare moment, am avut foarte mare grijă să îi protejam și pe ceilalți de lângă noi. Dar, mă bucur că nu s-au întâmplat lucruri rele.”

Așa cum era de așteptat, Andrei Stoica recunoaște că îi place adrenalina, îi place competiția și îi place să fie în ring. Dacă îl întrebi cine este luptătorul său preferat, răspunsului lui vine repede și extrem de franc.

„Îmi place adrenalina, cred că de aia m-am apucat de sportul ăsta, dar am avut parte de adrenalină la viața mea, încât știu să o dozez, știu să lucrez cu ea foarte bine. (…) Fratele meu este luptătorul meu preferat. Mereu am spus asta. De ce? Pentru că este un luptător foarte spectaculos. Și este luptătorul preferat al multor oameni.”

Andrei Stoica: „Am plâns de foarte multe ori”

Andrei Stoica este neiertător în ring. În viața de zi cu zi, are însă lucruri care îl senzibilizează, pentru că, vorba aceea, și luptătorii plâng câteodată, nu-i așa?

„Am plans. De obicei, de nervi. Am plâns de foarte multe ori, în principal când s-au născut copiii mei. (…) Cel mai mult mă sensibilizează când văd copii neajutorati. Copii cu neajunsuri. De ce? Pentru că mă raportez la copiii mei și nu concep pe lumea asta să le lipseasca lor ceva.”

Andrei Stoica: „N-am spus niciodată asta, să știi! La nicio emisiune!”

Pentru Andrei Stoica, viața nu a fost însă roz, iar copilăria luptătorului a fost una extrem de grea. Povestește în exclusivitate la Vlad Craioveanu un episod care nu are cum să nu te emoționezi, dar care îți demonstrează că, dacă crezi cu adevărat în visul tău, poți reuși.

„N-am spus niciodată asta, să știi! La nicio emisiune, cred că doar soției. Este o noutate. Țin minte că nu aveam cu ce să mă încalț. Cineva din familie mi-a dat o pereche de pantofi, nu se potriveau cu ce haine aveam eu și erau mai mari cu trei numere. Întârziam intenționat la ore ca să nu mă vadă copiii, să nu radă de mine. Asta mi-a rămas întipărit în cap.”

Andrei Stoica: „Pandemia m-a scos din zona de confort”

Andrei Stoica vorbește și despre relația cu soția sa, cea care îi dă putere și care l-a susținut întotdeauna în tot cee ace a făcut. Luptătorul se consider extrem de norocos că a întâlnit-o.

„Mă înțeleg perfect cu ea (nr. soția), îți vine să crezi? Sunt atât de norocos din punctul asta de vedere. E o femeie foarte deșteaptă, până la urmă așa trebuie să fii ca soție. Rareori mă cert cu ea. Ne-am trasat amândoi linia în viață, linia în cuplu.”