• Antrenamentele de înot au fost anulate din cauza poluării râului Sena.
  • Cursa masculină a fost amânată.
  • Maratonul ar putea fi mutat dacă problema persistă.

Organizatorii JO – Paris 2024 au anulat marți antrenamentele pentru înot în apă deschisă din cauza poluării râului Sena. Aceasta este a cincea oară când calitatea apei obligă anularea unei sesiuni de familiarizare pentru înot în timpul acestor Jocuri, iar cursa masculină a fost amânată cu o zi, scrie BBC.

Anularea recentă survine la o zi după desfășurarea ștafetei mixte la triatlon. Toate etapele de înot ale triatlonului s-au desfășurat în Sena, care urmează să fie folosit și pentru maratonul de înot. Testele au indicat că nivelurile bacteriilor enterococi au scăzut sub standardele cerute, deși nivelurile de E. coli sunt considerate acceptabile.

O altă sesiune de familiarizare este programată pentru miercuri, iar cursa feminină de 10 km este programată pentru joi, în timp ce cursa masculină va avea loc vineri. Purtătorul de cuvânt al World Aquatics, Anne Descamps, a declarat: „Suntem încrezători că evenimentele se vor desfășura conform planificării, având în vedere tendința vremii.” Ploile abundente au crescut nivelul bacteriilor din Sena, dar vremea caldă ajută la reducerea acestora.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Dacă Sena rămâne considerată nepotrivită, organizatorii au spus că maratonul de înot poate fi mutat la Vaires-sur-Marne, la est de Paris, unde au loc competițiile de canotaj.

Citește și