• Maratonul de la Bucureşti trebuia să aibă loc pe 11 octombrie
  • 150 de atleţi se pregăteau să pornească din Piaţa Constituţiei
  • Maratonul a rămas doar în forma virtuală, cu 3500 de oameni înscriși

Maratonul de la Bucureşti nu s-a mai putut desfăşura în weekend. Organizatorii au primit toate aprobările de care aveau nevoie până vineri când li s-a spus că vor trebui să anuleze cursa.

Duminică dimineaţa, în ziua în care era programat maratonul, sportivi veniţi din Olanda, Kenya sau Africa de Sud au fost trimişi acasă pentru că nu aveau în ce cursă să alerge. Au avut foarte mult de pierdut, miza era calificarea la Jocurilie Olimpice de la Tokyo.

Fosta mare campioană Valeria Răcilă este cea care a creat Maratonul de la Bucureşti în 2008 şi e revoltată de atitudinea autoritățior.

Valeria Răcilă, organizator maratonul București: „Vă imaginaţi că au venit din Africa de Sud, au făcut câteva zile pe drum, iar cu o zi şi jumătate înainte de start li s-a spus că nu mai pot să participe. Noi ne-am pregătit foarte mult, chiar vineri am cumpărat o poartă prin care să li se ia temperatura alergătorilor şi am avut foarte multe termometre pentru a lua temperatura alergătorilor.“

Restricţiile au fost absurde pentru că, v-am spus, 150 de persoane puteam să îl facem liniştit fără niciun fel de problemă cu toate pregătirile pe care le-am avut înainte de acest eveniment, dacă ne uităm în jurul nostru, nimeni nu respectă nicio regulă“, mai spune ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

O să ajungem o populație îndobitocită și obeză, a spus la nervi fosta campioană olimpică la canotaj.

Valeria Răcilă, organizator maratonul București: „Nu neapărat obezi, eu consider că atunci când faci mişcare îţi oxigenezi corpul, devii mai sănătos, mai conştient de sănătatea ta, nu o să faci excese“.