• Arabia Saudită a prezentat oferta pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034.
  • Australia a anunțat marți că nu va prezenta o ofertă pentru organizarea turneului.
  • Yasser Al Misehal susține că federația este pe deplin angajată să îndeplinească toate cerințele FIFA.

Arabia Saudită a fost singura federație de fotbal care a prezentat o ofertă pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034 înainte de încheierea termenului limită, a anunțat forul de conducere al fotbalului mondial, scrie de Reuters.

FIFA a așteptat oferte din Asia și Oceania pentru organizarea turneului până la 31 octombrie, iar Arabia Saudită a anunțat că va depune oferta la doar câteva minute după anunțul din 4 octombrie.

Australia a anunțat marți că nu va prezenta o ofertă pentru organizarea turneului, lăsând Arabia Saudită drept singurul candidat.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Așa cum a fost stabilit în Regulamentul de licitație aprobat de Consiliul FIFA, administrația FIFA va desfășura procese complete de licitație și de evaluare pentru edițiile din 2030 și 2034 ale Cupei Mondiale FIFA, gazdele urmând să fie desemnate de Congresele FIFA, care ar trebui să aibă loc până în trimestrul 4 al anului 2024”, a precizat FIFA.

Arabia Saudită va face tot ce este posibil pentru a obține dreptul de găzdurie a Cupei Mondiale

Președintele Federației Saudite de Fotbal, Yasser Al Misehal, susține că federația este pe deplin angajată să îndeplinească toate cerințele FIFA pentru a obține dreptul de a găzdui Cupa Mondială.

„Toți membrii familiei fotbalistice saudite fac tot ce pot pentru a îndeplini visul saudiților, bărbați și femei, de a vedea pentru prima dată Cupa Mondială în regat”, a declarat el pe platforma de socializare X.

Citește și: