• Într-un interviu recent acordat revistei Fortune, o adolescentă a dezvăluit secretul din spatele succesului său incredibil în lumea pickleball-ului, un sport de rachetă care a câștigat popularitate în SUA.
  • Tânăra jucătoare, numărul unu în lume în clasamentul jucătorilor sub 18 ani, a vorbit despre importanța tăriei mentale în performanța sa excepțională.
  • „Încercați măcar o dată. Vă promit că o să vă placă” , spune jucătoarea, al cărei obiectiv este să joace pickleball la Jocurile Olimpice.

Într-un interviu recent acordat revistei Fortune, o adolescentă a dezvăluit secretul din spatele succesului său incredibil în lumea pickleball-ului, un sport de rachetă care a câștigat popularitate în ultimii ani. Tânăra jucătoare, numărul unu în lume în clasamentul jucătorilor sub 18 ani, a vorbit despre importanța tăriei mentale în performanța sa excepțională.

Când Anna Leigh Waters simte că presiunea se apropie pe teren și trebuie să iasă din impas, solicită o pauză și vorbește cu ea însăși.

Respirând adânc, își analizează strategia și se concentrează asupra mentalității ei, ceea ce o readuce adesea în joc pentru o revanșă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Când ești în impas, trebuie să rămâi pozitiv, pentru că adversarul tău încearcă să te învingă, iar dacă și tu încerci să te învingi pe tine însuți, atunci sunt doi împotriva unuia” , spune sportiva de 16 ani pentru Fortune. Crede în loviturile tale. Crede în jocul tău și în ceea ce ai clădit” .

Cu o forță mentală de neînfrânt și un spirit de competiție înflăcărat, Waters a escaladat vârful jocului de pickleball, câștigându-și titlul de numărul unu în lume la simplu, dublu și dublu mixt.

Waters a devenit profesionistă în pickleball la vârsta de 12 ani, devenind cel mai tânăr jucător profesionist din acest sport. Ea a urcat rapid în ierarhie, adunând de atunci 10 triple titluri și șase medalii de aur la Campionatele Naționale de Pickleball din SUA.

De multe ori, fata se bazează pe sfaturile mamei ei, care este o jucătoare expertă în pickleball. Mama sa, care și-a lăsat în urmă slujba de avocat pentru a se dedica antrenamentului și călătoriilor alături de fiica ei, este întotdeauna acolo pentru a o sprijini.

Dacă ratez câteva lovituri, ea îmi spune: «Anna Leigh, fii tu însăți». Mă ajută foarte mult, pentru că știu ce pot face și ce am făcut în trecut.” , spune Waters

Presiunea este un avantaj

Waters atribuie capacitatea sa de a spulbera îndoiala de sine și de a rămâne pozitivă în momentele de mare stres cuvintelor de înțelepciune ale mamei sale și antrenorului pe care l-a avut alături de ea în ultimul an.

Cu cât Waters se antrenează de mai multe ori să vorbească frumos despre ea, cu atât mai mult a ieșit în evidență pe teren și în afara lui. De asemenea, ea își amintește: Presiunea este un privilegiu” .

Să-ți acorzi încredere este greu, spune Waters, mai ales pentru că creierul generează mii de gânduri adesea inutile și negative în fiecare zi. Dar schimbarea activă a mentalității a ajutat-o pe Waters să reușească.

Anna Leigh este o forță în competiție, emanând energie în fiecare mișcare. Este un adevărat animal pe teren, o bestie absolută.” Așa o descrie Christian Alshon, un jucător profesionist de pickleball care a avut ocazia să joace adesea cu ea, într-un interviu video acordat anterior Fortune.

Waters s-a îndrăgostit de acest joc

Jucătoarea nu s-a așteptat niciodată să facă din pickleball o carieră. Când bunicul ei a rugat-o pe ea și pe mama ei să joace pickleball după ce și-au evacuat casa din Florida din cauza uraganului Irma în 2017, a încercat sportul.

Waters și mama ei s-au îndrăgostit de acest joc și au început să joace împreună.

Era doar ceva ce puteam face și puteam călători, iar apoi, dintr-o dată, după COVID, pickleballul a explodat” , spune ea. Pur și simplu am căzut în locul potrivit la momentul potrivit și sunt foarte recunoscătoare că am găsit acest sport”

La scurt timp, duo-ul a concurat în turnee-recunoscute pentru stilul lor de joc savuros și agresiv și a câștigat naționalele în 2019. Waters îi atribuie mamei sale meritul de a fi conferit jocului o competitivitate mai rapidă, folosind lovituri mai dure.

„Avem această intuiție mamă-fiică în care știm unde va fi cealaltă pe teren” , a declarat anterior Waters pentru Fortune.

Rutina zilnică a jucătoarei de pickleball numărul unu în lume

Waters își începe de obicei ziua cu două ore de antrenamente cu mama ei. După ce își face temele de la școală, ea se întoarce la sala de sport în jurul orei 15.00 pentru alte două ore cu antrenorul ei. Ea călătorește pentru turnee o dată la două săptămâni, de joi până duminică.

Ascensiunea jucătoarei de pickleball

Fondat în 1965, pickleball-ul combină stilul tenisului, badmintonului și ping pong-ului și a devenit accesibil pentru toate generațiile și nivelurile de îndemânare. Este acum sportul cu cea mai rapidă creștere din America.

La fel cum pickleball-ul servește amatorilor de tip ,,I-play-for-fun” , locul său ca sport profesionist în SUA a crescut vertiginos .

Waters, care acum are contracte cu branduri precum Fila și Paddletek, printre altele, și câștigă un salariu de șase cifre din câștiguri și sponsorizări, vede beneficiile sportului dincolo de succesul ei pe teren. Ea vrea ca mai mulți oameni să vadă cum pickleball-ul poate fi pentru toată lumea – cu un bonus, deoarece i-a întărit capacitatea de a rămâne puternică mental în condiții de stres.

Pickleballul încurajează în mod necondiționat mișcarea, subliniind în mod natural nevoia umană de comunitate și distracție” , subliniază David Dutrieuille, directorul național de pickleball. Este un sport care te cucerește din greșeală”.

„Încercați măcar o dată. Vă promit că o să vă placă” , spune jucătoarea, al cărei obiectiv este să joace pickleball la Jocurile Olimpice.