• Polonia și Franța merg mai departe în ciuda înfrângerilor.
  • Mexicul a fost eliminat, deși a trecut de Arabia Saudită.
  • Victoria surprinzătoare a Tunisiei nu este suficientă pentru a avansa.

Argentina și-a asigurat miercuri calificarea în 16-imile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal cu o victorie cu 2-0 în fața Poloniei, în timp ce Australia a ajuns în faza eliminatorie pentru a doua oară în istoria sa.

Argentina, de două ori fostă campioană, s-a calificat după ce golurile lui Alexis Mac Allister și Julian Alvarez au consfințit victoria în fața Poloniei în Grupa C, în timp ce Australia a trimis în bară regretata Danemarca cu o victorie cu 1-0 în Grupa D.

Argentina – care a suferit o înfrângere uluitoare în fața Arabiei Saudite în meciul de deschidere – și-a asigurat calificarea în turul al doilea în calitate de câștigătoare a grupei, într-un meci în care căpitanul Messi a ratat al 31-lea penalty al carierei sale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Ne-am dus acolo cu gândul că trebuie să câștigăm”, a declarat Messi, care a adăugat că ratarea loviturii sale de pedeapsă și-a galvanizat coechipierii.

Sunt supărat că am ratat acel penalty, dar echipa a ieșit mai puternică după greșeala mea”, a spus el. Știam că odată ce primul gol a intrat va schimba meciul.” Messi a spus că Argentina, care va întâlni Australia în runda următoare, nu poate lua ca sigură calificarea în sferturile de finală.

Meciul cu Australia va fi dificil – oricine poate învinge pe oricine”, a adăugat el. Este foarte echilibrat. Trebuie să ne pregătim pentru meci în cel mai bun mod, ca întotdeauna”. Ultima rundă de meciuri din Grupa C a început cu toate cele patru echipe – Argentina, Polonia, Mexic și Arabia Saudită – în cursa pentru 16-imile de finală.

În ciuda înfrângerii în fața Argentinei, Polonia a ajuns pe locul doi, depășind Mexicul – învingător cu 2-1 în fața Arabiei Saudite – la diferența de goluri.

Pentru perioade lungi de timp, într-o seară plină de suspans, se părea că Polonia, datorită numărului mai mic de cartonașe galbene, își va asigura locul în 16-imile de finală.

Un gol marcat în al cincilea minut de prelungiri de Salem Al-Dawsari din Arabia Saudită împotriva Mexicului a oferit Poloniei un avantaj subțire de un gol la diferența de goluri – și un loc în turul al doilea. Înfrângerea Arabiei Saudite a pecetluit o eliminare dezamăgitoare pentru micuții asiatici, care au electrizat primele zile ale turneului cu victoria lor șocantă în fața Argentinei.