Astăzi are loc ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. Cum a fost transformat Parisul?

Loading video

Jocurile Olimpice de la Paris se încheie azi. Au fost doua săptămâni de bucurii și de lacrimi, într-o atmosfera inegalabilă: este pentru prima dată când o mare parte din competiții se desfășoară nu într-un stadion, ci în oraș, în inima unor monumente istorice.

Timp de două săptămâni, Parisul a devenit cea mai mare arenă din lume. Marile monumente s-au transformat în locuri de competiție: Grand Palais a fost transformat în câteva zile din loc de expoziții în arenă pentru competițiile de scrimă sau de taikwendo, pe Champs de Mars, la picioarele Turnului Eiffel a fot instalat terenul de volei, competițiile de ciclism, de marș și, desigur, de maraton au avut loc pe străzile orașului, de la Sacré Cœur la Luvru sau Versailles. De altfel, grădinile Regelui Soare s-au transformat și ele pentru a deveni teren de competiție pentru probele ecvestre.

Au fost instalate fan zone în diversele cartiere ale orașului și cea mai frecventata a fost cea de la Primăria capitalei, de unde aseară a plecat pentru prima dată un maraton pentru toți. Peste un milion de persoane au trecut în aceste doua săptămâni prin fan zone. Mare succes au avut și „casele” națiunilor instalate în La Vilette. Dar probabil cea mai buna idee a fost Parcul Camionilor, instalat la Trocadero în fașa Turnului Eiffel, unde în fiecare seara campionii zilei au venit să își prezinte medaliile și să se întâlnească cu publicul într-o atmosferă incendiară.

Un mare succes a avut și Flacăra Olimpică

Pentru prima dată, Flacăra a fost instalată în exterior, în grădinile Tuileries din fața Luvrului. Atașată de un balon ea s-a ridicat în fiecare seară pe cerul Parisului și a fost nevoie de instituirea unor înscrieri obligatorii pentru a o putea vizita. Există o solicitare din partea Primăriei pentru a păstra acest șodron aprins și după încheierea Jocurilor. Și tot un mare succes a înregistrat și mascota frigiană a Jocurilor, deși în momentul în care a fost prezentata nu a stârnit entuziasm.

Exit mobile version