• Atleta americană Shelby Houlihan a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
  • Sportiva în vârstă de 28 de ani a fost depistată pozitiv la steroizi pe bază de nandrolon.
  • Houlihan pune rezultatul testului pe seama unui burrito cu carne de porc pe care l-a luat de la un food truck.

Shelby Houlihan, alergătoarea de fond care deține în prezent două recorduri americane, a declarat că a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a fost depistată pozitiv la steroizi nandrolon.

Houlihan spune că nu s-a dopat și pune rezultatul testului pe seama unui burrito cu carne de porc pe care l-a luat de la un food truck, potrivit npr.org.

Oficialii antidoping nu sunt de acord cu alergătoarea. Ei i-au dat lui atletei o interdicție de patru ani, chiar înainte ca probele olimpice americane pentru echipa de atletism să înceapă în Eugene, Oregon, în acest weekend.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Atleta nu va participa nici la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

„Mă simt complet devastată, pierdută, distrusă, furioasă, confuză și trădată chiar de sportul pe care l-am iubit și căuria m-am dedicat doar pentru a vedea cât de bună eram”, a declarat Houlihan într-un anunț făcut pe pagina sa de Instagram.

Houlihan, în vârstă de 28 de ani, are acum interdicție de a participa la Jocurile Olimpice de vară din acest an, precum și la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. „Voi continua să lupt pentru a-mi dovedi nevinovăția”, a declarat Houlihan în timpul unei conferințe de presă virtuale emoționante. „Respect în mod absolut și susțin din toată inima lupta pentru a prinde sportivii care nu respectă sportul trișând și dopându-se. Dar eu nu sunt unul dintre ei”, a adăugat sportiva.

După ce a analizat ce a mâncat, Houlihan a declarat: „Am ajuns la concluzia că cea mai probabilă explicație a fost un burrito cumpărat și consumat cu aproximativ 10 ore înainte de acel test antidrog de la un food truck cu mâncare mexicană autentică care servește organe de porc în apropierea casei mele din Beaverton, Oregon”.

Houlihan indică acum studii care arată că nandrolona apare în mod natural la unii porci. Experții spun că o legătură este posibilă, dar nu este atât de clară.