• ATP a anunţat că suspendă circuitul profesionist de tenis pentru următoarele şase săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus
  • Numeroase turnee sunt afectate, printre care şi cel de la Miami
  • ATP anunţă că va căuta o soluţie pentru problema legată de clasament şi de punctele pierdute în urma acestei decizii

ATP a anunţat că suspendă circuitul profesionist de tenis pentru următoarele şase săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. Măsura intră în vigoare începând de azi, cu toate turneele Challenger, iar numeroase întreceri importante vor avea de suferit.

Turneul de la Indian Wells, care ar fi trebuit să se desfăşoare în această perioadă, fusese deja amânat. Vor avea de suferit şi întrecerile de la Miami, Houston, Marrakech, Monte Carlo şi Budapesta.

Decizia ATP vine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat că situaţia generată de coronavirus este pandemie, iar autorităţile din mai multe ţări au interzis adunările publice. Oficialii tenisului masculin spun că se vor consulta cu specialiştii şi vor căuta o modalitate să reprogrameze calendarul.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Nu este o decizie luată uşor şi reprezintă o mare pierdere pentru turnee, jucători şi fanii din toată lumea. Totuşi, considerăm că este o măsură responsabilă luată la acest moment pentru a proteja sănătatea şi siguranţa jucătorilor, a staffurilor şi a întregii comunităţi în contextul acestei pandemii. (…) Continuăm să monitorizăm acest lucru zilnic şi aşteptăm cu nerăbdare reluarea turneului atunci când situaţia se va îmbunătăţi. Între timp, gândurile noastre merg către cei care au fost afectaţi de virus”, a declarat Andrea Gaudenzi, președintele ATP.

ATP a mai precizat că analizează impactul acesti situaţii asupra clasamentului şi a punctelor pierdute de jucători în urma nedisputării turneelor.

Foto: Profimedia