• Un singur caz de coronavirus a alertat organizatorii turneului de Mare Șlem de la Melbourne.
  • Australian Open se desfășoară în perioada 8-21 februarie.
  • Toate meciurile de joi, 4 februarie, au fost anulate.

Un singur caz de Covid-19 depistat în hotelul Grant Hyatt din Melbourne, unde peste 500 de participanții la Australian Open au stat în carantină, a pus pe jar autoritățile locale. Un angajat al hotelului – un pompier – a fost testat pozitiv pentru SARS-CoV-2 și, astfel, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunțat că cei peste 500 de participanți ai turneului de Mare Șlem (jucători, oficiali și oameni din staff) vor trebui să intre în izolare, potivit CNN.

Organizatorii celebrei competiții au anunțat că ziua de joi de la Melbourne este anulată pentru a putea fi făcută testarea tuturor celor care au fost considerați contacți cazuali.

„Autoritățile informează că toți cei cazați la Grand Hyatt între 16-29 ianuarie vor trebui să fie testați și izolați până când vor primi un rezultat negativ al testului. Vom conlucra cu toți cei implicați pentru a facilita testarea cât mai repede posibil”, au transmis organizatorii competiției de la Antipozi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este doar un caz, lumea nu trebuie să se panicheze”

Noi restricții au fost acum impuse celor 6,7 milioane de locuitori ai statului. Măștile sunt obligatorii în locurile publice, la interior, și există noi limite privind numărul de persoane care se pot aduna într-o locuință. Angajatul a lucrat ultima dată la hotelul Grand Hyatt pe 29 ianuarie și a avut rezultate negative în urma testului anti-Covid la sfârșitul schimbului din ziua respectivă. Cu toate acestea, el a dezvoltat ulterior simptome și a dat rezultate pozitive miercuri.

Halep și Begu ar fi trebuit să joace joi la Gippsland Trophy

Drept urmare, premierul Andrews a declarat că 500 până la 600 de persoane care stau în acest hotel au fost considerate „contacte directe” și vor trebui să se izoleze până vor avea un test negativ. Oficialul a mai spus că turneele aflate în desfășurare nu vor fi afectate. „Este doar un caz, lumea nu trebuie să se panicheze. Am dovedit în trecut că știm cum să rezolvăm astfel de situații”, a spus Daniel Andrews.

Halep trebuia să joace joi, în sferturile de finală cu Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 33 WTA), Irina Begu ar fi trebuit s-o înfrunte pe Naomi Osaka (3 WTA, 23 de ani).