• Asistentul Octavian Şovre i-a cerut autograf lui Haaland, după meciul City – Dortmund
  • Reacţiile de pe reţelele de socializare au fost majoritare împotriva gestului
  • Şovre strânge suveniruri de la fotbalişti şi le donează unui centru de terapie
  • S.O.S Autism Bihor l-a făcut membru de onoare pe Octavian Şovre

Autograful lui Haaland va fi scos la licitație de Ziua Copilului. Asistentul Șovre plătește scump pentru el – nu a mai fost delegat să arbitreze după ce a fost filmat pe tunelul stadionului din Manchester.

Șovre nu regretă gestul său. Banii primiții de pe urma autografului se duc la bolnavii de autism din județul Bihor. O prietenă din copilărie a arbitrului conduce asociația SOS Autism și se descurcă greu cu banii. Autograful unei celebrități asigură bugetul asociației pe 6 luni.

Simona Zlibluț, preşedinte SOS Autism Bihor: „Având în vedere legătura mea, personală, cu Tavi, fiind colegi de grădiniţă, am copilărit împreună, mamele noastre au lucrat împreună. În momentul în care am venit la conducerea asociaţiei i-am cerut, cumva, sprijinul. Am avut de la Helmuth Duckadam, am avut de la Ionuţ Lupescu, de la Gheorghe Hagi. Am avut de la familia Cadas, de la Constantina Diţă.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Controversa gestului făcut de Șovre a adus atenție internațională asupra asociației. Sunt cereri din străinătate pentru autograful lui Haaland. Și Gică Popescu a oferit un tricou cu Barcelona. Urmează o licitație online pe 1 iunie.

Simona Zlibluț: „Noi preconizăm să facem un eveniment online, o licitaţie online cu aceste obiecte. Domnul Gică Popescu, la un interviu, şi-a arătat dorinţa de a ne trimite şi el un tricou cu autograful lui Guardiola.”

La sfârşitul meciului dintre Manchester City şi Borussia Dortmund, asistentul român Octavian Şovre a cerut un autograf de la vedeta Haaland. Gestul lui Şovre a fost dezbătut pe reţelele de socializare. Oamenii nu au încredere într-un arbitru care cere autografe de la fotbalişti. Alţii nu au văzut nicio problemă.