• Baschetbalistul James Harden de la echipa Houston Rockets, amendat cu 50.000 de dolari și penalizat de la meci
  • A încălcat protocolul sanitar
  • A apărut într-un videoclip fără mască
  • Se afla la o petrecere privată
  • A fost acuzat că era într-un club de striptease
  • Protocolul interzice baschetbaliștilor să meargă în cluburi, baruri sau la petreceri mari
  • Va pierde 572,985 de dolari pentru fiecare joc ratat

Baschetbalistul James Harden al echipei Houston Rockets a fost penalizat cu 50.000 de dolari pentru încălcarea protocolului sanitar impus de NBA și suspendat de la meciul împotriva Oklahoma City, relatează ESPN.com

Baschetbalistul a apărut într-un videoclip fără mască de protecție, la o petrecere privată, care a devenit viral pe internet.

Protocolul sanitar NBA le interzice jucătorilor să meargă în baruri, cluburi, pub-uri, la petreceri mai mari de 15 oameni.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Harden s-a apărat spunând că a păstrat distanța și că a purtat masca, că nu a stat mult la petrecere și nici nu i-a însoțit pe ceilalți participanți la „after-party” și mai ales, că nu era un „club de striptease”, în ciuda acuzațiilor care susțin asta. Mai mult, baschetbalistul a zis că a participat la petrecere pentru „a-și arată iubirea față de prietena lui, la evenimentul ei”.

Mai multe surse au declarat pentru ESPN că Harden a avut Covid-19 în vară, înainte să reînceapă sezonul de NBA. Deși acum s-a vindecat, toți jucătorii care au avut Covid-19 sunt obligați să respecte protocolul impus.

Atât echipa, cât și Harden așteaptă ca staff-ul medical NBA să decidă cât trebuie să stea în carantină până va avea din nou voie să participe la meciuri.

Pentru fiecare joc ratat din cauza încălcării procolului sanitar pentru Covid-19, jucătorii pierd din salariu. Harden va pierde 572,985 de dolari pentru fiecare joc ratat.