• Partida dintre Olympique Marseille și Rennes, programată sâmbătă seara de la ora 21.00, a fost amânată.
  • Sute de suporteri ai Marsiliei au protestat violent la baza de antrenamente a clubului.

Partida din etapa a 22-a din Ligue 1 a fost amânată după incidentele violente care au avut loc după-amiaza la centrul de antrenamente Robert-Louis-Dreyfus, al gazdelor, câteva zeci de susținători pătrunzând în incinta stabilimentului, conform publicației L`Equipe.

Sâmbătă, în jurul orei 14:20, aproape trei sute de susținători ai lui Olympique au luat cu asalt baza de antrenamente, aruncând fumigene și petarde în fața porții de acces, provocând mici incendii de vegetație.

O parte din ei au reușit să intre în incinta centrului de instruire sărind gardul, iar alți aproximativ cincizeci de ultrași au forțat intrarea vandalizând autocarul echipei.

În momentul declanșării incidentelor, jucătorii lui Olympique se aflau la fața locului și se odihneau în camerele lor, pregătindu-se de meci.

În urma intervenției forțelor de ordine, 25 de persoane au fost arestate, iar 4 membri ai poliției au fost ușor accidentați.

Protestele au avut loc pe fondul nemulțumirilor fanilor. Olympique a pierdut ultimele 4 partide și se află pe locul 7 în clasament. Agresorii au cerut demisia conducerii clubului.