• 2.900 de atleți vor fi prezenți la Beijing, China, în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă.
  • România va avea 22 de sportivi prezenți la Jocurile Olimpice.
  • Jocurile Olimpice de iarnă au loc o dată la doi ani, iar ediția din 2022 este a XXIV-a ediție și a treia care are loc consecutiv în Asia.

Evenimentul internațional multi-sportiv, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (China) va avea loc în perioada 4-20 februarie, iar autoritățile chineze au început deja repetițiile pentru marea competiție sportivă a anului.

În cadrul competiției de iarnă din 2022 vor participa 2.900 de sportivi.

România va trimite 22 de atleți la Beijing, care vor concura la următoarele probe: bob, sanie, sărituri cu schiurile, schi fond, biatlon, schi alpin şi patinaj viteză.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pe arena Națională a Chinei, cunoscută și drept Cuibul de Pasăre, s-au văzut deja artificii, care vor face parte din ceremonia de deschidere a competiției.

O veste bună pentru sportivi este că la Zhangjiakou, muntele olimpic, a nins abundent. Astfel, pe lângă cei 185 de milioane de litri de apă transformați în zăpadă artificială, va exista și zăpadă naturală.

La Zhangjiakou se vor desfășura probele de patinaj artistic, schi alpin, sărituri cu schiurile, hochei, curse spectaculoase de short-track, curling, snowboard, biatlon, snowboard și schi freestyle.

Jocurile Olimpice de iarnă au loc o dată la doi ani, iar ediția din 2022 este a XXIV-a ediție și a treia care are loc consecutiv în Asia. În 2018, Jocurile Olimpice au avut loc la PyeongChang, iar în 2020, la Tokyo. Anul acesta, sunt așteptate aproximativ 90 de comitete olimpice naţionale.