Beijingul va folosi un sistem revoluționar de detectare a coronavirusului în aer la Jocurile Olimpice. Cum funcționează

AP - SUA - STUDIU - VIRUS - DISPERSARE LA PESTE 2 METRI - CORONA
  • Un grup de experţi chinezi a dezvoltat un sistem de detectare a virusului în aerosoli, care activează alarmele în cazul în care coronavirusul este depistat în aer într-o încăpere.
  • Sistemul va fi folosit la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, anunță La Prensa Latina, care citează o declarație a organizatorilor pentru EFE.

Comitetul care se ocupă de organizare Jocurilor Olimpice de la Beijing a promis că va garanta „siguranţa” evenimentului cu progrese tehnologice ce vor fi aplicate inclusiv pentru dezinfectare, care vor cuprinde tehnici de nanofiltrare pentru sistemele de tratare şi răcire a apei în toate locaţiile în care vor avea loc evenimente în cadrul competiției.

Scopul Beijingului este acela de a preveni ca Jocurile Olimpice, care vor debuta pe 4 februarie, să se afle la originea unui nou focar de coronavirus în China, ţară care se mândrește cu politica de toleranţă zero faţă de Covid-19.

Totuși, în ciuda măsurilor stricte de prevenţie, trei cazuri de Covid-19 au fost deja detectate în rândul sportivilor care se află în capitala Chinei pentru a participa la probele-test sau la concursul olimpic în sine.

Beijingul va fi primul oraş din istorie care organizează atât Jocurile Olimpice de vară, cât şi pe cele de iarnă. Capitala chineză va găzdui însă doar competiţiile pe gheaţă, în timp ce probele pe zăpadă vor avea loc la Yanqing şi Zhangjiakou, la nord de Beijing.