Atacantul francez şi al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost găsit vinovat de complicitate la tentativa de şantaj a unui fost coechipier de la echipa naţională, în legătură cu o înregistrare sexuală, şi a fost condamnat miercuri la un an de închisoare cu suspendare, relatează Reuters.

De asemenea, el a fost amendat cu 75.000 de euro. Avocatul lui Benzema a declarat că jucătorul va face apel împotriva verdictului.

Benzema, care a negat orice acuzaţie, nu a fost prezent la tribunalul din Versailles. El urmează să joace miercuri seara pentru clubul spaniol împotriva echipei moldoveneşti Sheriff Tiraspol.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Acest rezultat nu corespunde în niciun caz realităţii evenimentelor”, a declarat ulterior reporterilor avocatul Antoine Vey.

Procurorii au susţinut că Benzema l-a încurajat pe Mathieu Valbuena să cedeze unui presupus grup de şantajişti, pentru a ţine caseta cu conţinut sexual explicit departe de ochii publicului.

Aceştia au declarat că Valbuena a primit primul apel telefonic în iunie 2015, şantajiştii ameninţând că vor expune caseta în cauză. Valbuena a declarat în faţa instanţei că era clar că apelantul dorea bani şi că tentativa de şantaj l-a făcut să se teamă pentru cariera sa şi pentru locul său în echipa naţională.

Benzema a fost recrutat de presupuşii şantajişti pentru a-l încuraja pe Valbuena să plătească, deoarece coechipierul său avea reţineri, a precizat acuzarea.

Benzema şi Valbuena şi-au pierdut amândoi locurile în echipa naţională în urma scandalului, supranumit „afacerea sexgate”.

Benzema, în vârstă de 33 de ani, care a jucat de peste 90 de ori pentru ţara sa, a fost rechemat în lotul Franţei pentru Campionatul European din acest an.