• Asociația sportivilor militari veterani Invictus România a dat vineri startul campaniei #ROMÂNIAeINVICTUS.
  • Pornind de la destinele a 177 de militari răniţi în operațiuni militare, organizatorii și-au propus să strângă donații pentru participarea echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022.

Campania umanitară #ROMÂNIAeINVICTUS își propune să cinstească sacrificiul celor 177 de militari răniți în operațiuni militare, prin strângerea a 177.000 de euro pentru tratamente și dispozitive medicale specifice, echipamente sportive şi tehnice, dar şi pentru nutriţia şi recuperarea veteranilor sportivi, ce vor servi pentru participarea echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

Pentru asta, vom pedala, vom alerga sau vom înota alături de cât mai mulţi voluntari dornici să se alăture visului veteranilor care au renăscut, mutând lupta în arenele sportive“, spun organizatorii, în prezentarea acțiunii.

Campania a demarat vineri dimineață la ora 10.30, când lotul de ciclism al echipei Invictus România a început parcurgerea a 37 de kilometri simbolici din Piteşti, de la Poarta Eroilor (Pădurea Trivale), până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, unde sportivii veterani au păstrat un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuți la datorie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe lângă promovarea proiectului de recuperare prin sport a militarilor răniți, Campania #ROMÂNIAeINVICTUS are ca obiectiv şi atragerea de sponsori și parteneri în vederea sprijinirii participării la Jocurile Invictus.

Alături de sportivii veterani, la startul campaniei a fost şi directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care a pedalat alături de cicliști.

A rulat alături de participanți și Eduard Grosu, sportivul care la doar 21 de ani a devenit primul ciclist profesionist din România și care acum se pregătește să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, s-au alăturat plutonului și Adi Marcu, vicecampion național Under 23 la ciclism și Valentin Afrasinei, campion național la cadeți, cât și alți 4 campioni naționali de la categoriile copii, toți membri ai echipei EG Cycling Academy.

Invictus România este un proiect sportiv și totodată unul de educație, de recuperare și reintegrare prin sport, un proiect despre puterea reinventării și despre puterea depășirii sindromului de stres post traumatic (PTSD).

Cei ce doresc să sprijine acțiunea găsesc detalii pe site-ul organizației invictusromania.ro.