• Spania câștigă fără emoții duelul cu Croația de pe Olympiastadion, scor 3-0.
  • Morata, Fabian Ruiz și Carvajal au marcat în prima repriză pentru spanioli.
  • Croația a înscris în repriza secundă, însă reușita a fosta anulată după o regulă inedită.
  • În al doilea meci al grupei, Italia a învins Albania, la Dortmund, cu 2-1.
  • Bajrami a deschis scorul pentru albanezi după doar 22 de secunde.
  • Bastoni și Barella au readus Italia în avantaj după doar un sfert de oră de joc.
  • Astăzi, la Euro, se joacă: Polonia-Olanda, Slovenia-Danemarca, Serbia-Anglia.

A doua zi la Campionatul European de fotbal din Germania a însemnat intrarea în scenă a două țări cu 5 titluri în palmares, Spania și Italia. Iar ambele au reușit să câștige, asta înainte să aibă meciul direct din grupa B de la Euro.

Cel mai echilibrat meci a fost, până la urmă, cel care pe hârtie era cel mai dezechilibrat. Elveția a câștigat cu 3-1 în fața Ungariei, pentru ca apoi să înceapă meciurile din grupa B.

Spania – Croația se anunța un duel foarte tare, însă ibericii au rezolvat practic partida în trei minute. Mai întâi, Alvaro Morata a deschis scorul la o fază la care a scăpat singur cu portarul, pentru ca apoi Fabian Ruiz să marcheze golul meciului, după o fază colectivă superbă. În finalul reprizei, Carvajal a înscris pentru 3-0. În a doua parte Spania nu a mai forțat și a scăpat fără gol grație unei reguli mai puțin cunoscute. A fost un penalty apărat de Unai Simon, Perisic a fost primul la minge și a pasat în fața porții iar Petkovic a înscris. Însă Perisic intrase în careu înainte să fie lovită mingea, astfel că golul a fost anulat.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

În al doilea meci din grupă, Italia s-a văzut condusă de Albania după doar 22 de secunde. Bajrami a înscris după o greșeală a lui DiMarco. Squadra Azzura a lovit însă rapid: Bastoni a egalat în minutul 10 cu o lovitură de cap, pentru ca apoi Barella să stabilească scorul final cu un șut de la marginea careului. Albania a avut ocazia să egaleze în a doua parte, însă Italia s-a impus până la urmă și acum urmează Spania – Italia pe 20 iunie.

Ce vezi astăzi la Campionatul European

La Hamburg vezi un duel din grupa D dintre Polonia și Olanda. Polonia este outsider clar în acest meci, cu atât mai mult cu cât nu-l vor avea pe super-golgheterul său, Robert Lewandowski. La grupa C, vezi duelul dintre Slovenia și Danemarca, un meci care poate că nu e atât de atractiv pentru neutri, însă are potențial să surprindă.

Citește și