Campionatul European de Fotbal: Spania câștigă meciul cu Croația cu 3-0

A doua zi la Campionatul European de fotbal din Germania a însemnat intrarea în scenă a două țări cu 5 titluri în palmares, Spania și Italia. Iar ambele au reușit să câștige, asta înainte să aibă meciul direct din grupa B de la Euro.

Cel mai echilibrat meci a fost, până la urmă, cel care pe hârtie era cel mai dezechilibrat. Elveția a câștigat cu 3-1 în fața Ungariei, pentru ca apoi să înceapă meciurile din grupa B.

Spania – Croația se anunța un duel foarte tare, însă ibericii au rezolvat practic partida în trei minute. Mai întâi, Alvaro Morata a deschis scorul la o fază la care a scăpat singur cu portarul, pentru ca apoi Fabian Ruiz să marcheze golul meciului, după o fază colectivă superbă. În finalul reprizei, Carvajal a înscris pentru 3-0. În a doua parte Spania nu a mai forțat și a scăpat fără gol grație unei reguli mai puțin cunoscute. A fost un penalty apărat de Unai Simon, Perisic a fost primul la minge și a pasat în fața porții iar Petkovic a înscris. Însă Perisic intrase în careu înainte să fie lovită mingea, astfel că golul a fost anulat.

În al doilea meci din grupă, Italia s-a văzut condusă de Albania după doar 22 de secunde. Bajrami a înscris după o greșeală a lui DiMarco. Squadra Azzura a lovit însă rapid: Bastoni a egalat în minutul 10 cu o lovitură de cap, pentru ca apoi Barella să stabilească scorul final cu un șut de la marginea careului. Albania a avut ocazia să egaleze în a doua parte, însă Italia s-a impus până la urmă și acum urmează Spania – Italia pe 20 iunie.

Ce vezi astăzi la Campionatul European

La Hamburg vezi un duel din grupa D dintre Polonia și Olanda. Polonia este outsider clar în acest meci, cu atât mai mult cu cât nu-l vor avea pe super-golgheterul său, Robert Lewandowski. La grupa C, vezi duelul dintre Slovenia și Danemarca, un meci care poate că nu e atât de atractiv pentru neutri, însă are potențial să surprindă.

Exit mobile version