• Edgard John-Augustin şi-a pierdut ambele picioare în urma unui accident
  • A câştigat Campionatul European de Culturism în Scaun cu Rotile din 2015
  • Este poreclit „Bionic Body”

Unii oameni trebuie să treacă peste greutăți enorme în viață ca să ajungă în vârf. Unul dintre ei e și culturistul Edgard John-Augustin.

Și-a pierdut ambele picioare într-un accident de mașină, când avea doar 4 ani, iar mult timp s-a complăcut în această situație. Ajunsese supraponderal.

Într-o zi s-a decis, însă, că e momentul pentru o schimbare. A început să se antreneze la sală, iar în scurt timp a primit porecla „Bionic Body”. Și nu doar că a intrat într-o formă de invidiat, dar a și câștigat numeroase competiții de culturism.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Cel mai important a fost Campionatul European de Culturism în Scaun cu Rotile din 2015. Acum recunoaște că nu ar fi reușit așa o performanță dacă nu avea și o mentalitate puternică.

„Îmi amintesc de parcă s-a întâmplat ieri. Mă uitam la ce se petrecea în jurul meu, în special la picioarele mele, în partea de jos. Și… și… nu le mai vedeam, era o baltă de sânge. Astăzi am ambele picioare amputate. Cred că accidentul de când aveam 4 ani a fost un dar deghizat în blestem. Încă existau părți bune, care azi au efect asupra mea și mă fac să fiu omul care sunt azi, un om care vrea mereu mai mult, un om care mereu luptă pentru ce vrea, pentru ce iubește, pentru obiectivele sale. M-a făcut să am mentalitatea asta, perspectiva asta asupra lucrurilor”, spune culturistul.