• Campioanele României au dăruit țării mărțișoare sub formă de medalii
  • În 1999, Gabi Szabo a fost desemnată cea mai bună sportivă a lumii
  • Ana-Maria Brânză a fost de trei ori campioană mondială și de șapte ori campioană europeană la scrimă
  • Camelia Potec are peste 200 de titluri naționale la înot

Dintre toate doamnele, România e cea mai norocoasă pentru câte mărțișoare a primit. Sportivele care i-au adus gloria sunt cele mai frumoase surprize. Au decorat țara cu un șnur de aprecieri și asta le face și pe ele să se simtă norocoase.

Întreaga planetă vorbea de România, în 1999, când Gabi Szabo a fost desemnată cea mai bună sportivă a lumii. A stabilit două recorduri mondiale, în doi ani: la 2.000 de metri și apoi la 5.000 de metri. De la 12 ani, Gabi a trăit pentru acele momente.

Gabriela Szabo: „Cred cu toată ființa mea că rezultatele pe care le-am realizat în sportul de mare performanță se vor datora și acestui 1% noroc și divinitate. Ca să poți să câștigi o medalie olimpică, nu mai este vorba de noroc. Este vorba doar de enorm de multă muncă.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ana Maria Brânză Popescu a fost de trei ori campioană mondială și de șapte ori campioană europeană la scrimă. Timp de trei ani România s-a lăudat că are un mărțișor unic: cea mai bună spadasină de pe glob. Pentru Ana-Maria norocul e legat de succes, dar mai important e să-l ai în iubire.

Ana Maria Brânză Popescu: „Sunt convinsă de faptul că m-am născut în România pentru că aici era nevoie de mine. (…) Indiferent cât de clișeic sună treaba asta, momentul în care l-am întâlnit pe soțul meu. Deși noi am copilărit practic pe aceeași stradă, ne-am întâlint foarte târziu, în curtea clubului Steaua. Acela a fost noroc.”

Cu peste 200 de titluri naționale și cu multiple recorduri la înot, Camelia Alina Potec a trecut prin emoții greu de descris. Totuși n-a fost niciodată mai copleșită decât atunci când a devenit mămică.

Camelia Potec: „Atunci când am adus-o pe lumea pe cea mică. Atunci cred că m-am simțit norocoasă. Eu cred că m-am născut cu un motiv în această țară și acum sunt și mai convinsă de acest lucru pentru că am reușit să aduc titlul olimpic pentru țara mea.”