Maradona la 16 ani. Şi-a început cariera la echipa de juniori de la Argentinos Juniors. A jucat la juniori până la vârsta de 15 ani, apoi a debutat la nivel profesionist, atât la echipa de club, cât şi la naţionala Argentinei.
Foto: ProfiMedia
În 1981, toţi suporterii de pe celebrul stadion „La Bombonera” erau la picioarele lui Maradona. Boca Juniors câştiga titlul în Argentina.
Foto: Profimedia
În 1982, Maradona era transferat de FC Barcelona pentru o sumă record la acea vreme – 7,6 milioane de dolari. În această poză este alături de o altă figură emblematică din fotbal, Johan Cruyff.
În 1986, în „sferturile” Campionatului Mondial din Mexic, Argentina întâlnea Anglia. A fost meciul în care Maradona a înscris cu mână, un gol care îi mai tulbură şi astăzi pe englezi.
Foto: Profimedia
În acelaşi meci, Maradona marca cel mai frumos gol din istoria Campionatului Mondial. O cursă extraordinară, în care a fentat tot ce a avut în cale, iar Argentina era mai aproape de trofeu.
Pe Azteca Stadium, în Mexic, Argentina învingea Germania de Vest, scor 3-2 şi câştiga Campionatul Mondial. Un vis îndeplinit pentru Maradona şi milioanele de argentinieni.
Foto: Profimedia
Cea mai prolifică perioadă a lui Maradona la nivel de club a fost la Napoli, oraşul în care acum este considerat Dumnezeu. În 1987, a adus primul titlu din istoria clubului din sudul Italiei.
Foto: Profimedia
Campionatul Mondial din 1994 a fost ultimul pentru Maradona. A fost şi cel în care a fost suspendat pentru dopaj.
Foto: Profimedia
Ultimii ani din carieră i-a petrecut „acasă”, în tricoul lui Boca Juniors. În 2001 a avut meciul de retragere.
Foto: Profimedia
Maradona a fost dependent de cocaină. Motiv pentru care a ales să se interneze la o clinică de dezintoxicare… în Cuba. Fidel Castro, pe care Maradona îl admira enorm, l-a vizitat la clinică.
Foto: Profimedia
Maradona împreună cu nepotul său, Benjamin, fiul fotbalistului Sergio Aguero.
Foto: Profimedia
Maradona şi-a mai îndeplinit un vis. A antrenat naţionala Argentinei la Campionatul Mondial, echipă din care a făcut parte şi Lionel Messi. Cei mai buni fotbalişti din istoria Argentinei şi din lume, într-o singură poză.
Foto: Profimedia
Înainte de Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, au fost Maradona şi Pele. Cei doi fotbalişti legendari au îngropat, în cele din urmă, „securea războiului”.
Foto: Profimedia
La mulţi ani după retragere, Maradona încă era considerat unul dintre cei mai mari, dacă nu chiar cel mai mare fotbalist din istorie. Aici este la Campionatul Mondial din Rusia, din 2018, la un meci al Argentinei.
Foto: Profimedia
Nici în ultimii de viaţă nu a putut sta departe de fotbal. La fel de excentric, Maradona a acceptat orice fel de provocări, cum ar fi un post la Dinamo Brest, în Belarus.
Foto: Profimedia

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA