• Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Maradona a fost adus la palatul prezidenţial
  • Va sta acolo trei zile, cât timp durează doliul naţional
  • Raportul autopsiei arată că Maradona a murit în somn, din cauza insuficienţei cardiace

Corpul neînsufleţit al lui Maradona a ajuns la palatul prezidenţial. O mulţime de oameni în lacrimi au privit cum sicriul cu trupul argentinianului este ridicat din ambulanţă şi mutat în palat, relatează Daily Mail.

Raportul autopsiei lui Diego Maradona, făcut public de presa din Argentina, arată că decesul a fost provocat de insuficienţa cardiacă. Totodată, potrivit acestuia, Maradona a murit în somn. Evenimentul tragic s-a produs la doar două săptămâni de la o intervenţia chirurgicală, când i-a fost înlăturat un cheag de sânge de pe creier.

Medicii au detectat şi o cardiomopatie dilalată, o afecţiune care slăbeşte inima şi nu mai pompează suficient sânge în restul corpului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Johnny Esposito, nepotul său, a fost ultima persoană care l-a văzut pe Maradona în viaţă. În momentul în care medicii au ajuns la el, argentinianul era deja decedat şi nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor făcute de personalul medical. Decesul s-a produs la ora locală 12:00.

Considerat de mulţi cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Maradona a îmbinat talentul extraordinar ca fotbalist cu problemele din viaţa extrasportivă, marcată de consumul de droguri şi alcool.