• Favoritul tribunelor la ATP Finals, italianul Jannik Sinner, a încheiat joi evoluţia din grupe învingându-l pe Holger Rune cu 6-2, 5-7, 6-4.
  • În acest fel, i-a asigurat un loc în semifinale şi lui Novak Djokovic, de şase ori campion şi numărul 1 mondial, care a terminat astfel pe locul doi, după el.

Sinner şi-a completat victoriile iniţiale împotriva lui Stefanos Tsitsipas şi Djokovic cu a treia performanţă a săptămânii în Pala Alpitour, din Torino, transformând în setul decisiv o a şasea minge de break, pentru a înregistra o victorie după două ore şi 33 de minute, într-un meci care a oscilat de la un capăt la altul.

„Pentru mine a fost foarte important, a fost resetarea după victoria împotriva lui Novak”, a declarat Sinner, citat de atptour. „Nu am câştigat niciodată împotriva lui [Rune], aşa că am încercat cu adevărat să dau tot ce am mai bun. Am început foarte bine. În partea a doua, el a servit mai bine, s-a mişcat mai bine, aşa că a fost un meci mult mai echilibrat. Setul al treilea ar fi putut merge în direcţia lui. La 4-3 am salvat o minge de break. A fost un pic ca un roller coaster astăzi, dar, evident, sunt foarte fericit şi bucuros că sunt în semifinale.”

Sinner a părut jucătorul mai confortabil în primul set şi jumătate al meciului, dar mişcarea sa a părut compromisă de o aparentă problemă la spate, după jumătatea setului al doilea. Italianul a rezistat şi a dus meciul până în setul decisiv, profitând şi de sprijinul entuziast din tribune pentru a obţine prima sa victorie împotriva lui Rune în cele trei întâlniri directe dintre cei doi.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Acum, cu un palmares de 60-14 pentru sezonul 2023, Sinner este la două meciuri distanţă de a câştiga pentru prima dată cinci turnee la nivel de circuit ATP într-un singur an. Jucătorul de 22 de ani, care a devenit campion la Montpellier, Beijing, Toronto şi Viena în acest sezon, este primul italian care a ajuns în semifinalele probei de simplu în istoria de 54 de ani a ATP Finals.

„Înseamnă cu siguranţă mai mult să o fac aici, în Italia, la Torino, un loc special, un turneu special”, a declarat Sinner despre obţinerea celei de-a 60-a victorii importante – cea mai mare pentru un italian în Era Open. „Sunt foarte fericit că am şansa de a mai avea cel puţin două meciuri. Sper să pot încheia anul într-un mod bun. Cred că merg în direcţia bună şi să vedem ce va urma.”