• Echipa națională masculină a Statelor Unite a revenit luni pe cea mai mare scenă din lume pentru prima dată în ultimii opt ani.
  • Echipele primesc trei puncte pentru o victorie, în timp ce o remiză sau un egal se soldează cu un singur punct.
  • Nu se acordă niciun punct pentru o înfrângere.

Statele Unite s-au confruntat cu Țara Galilor în primul lor meci de la Cupa Mondială din acest an, iar un final dezamăgitor a adus SUA un punct în loc de trei, după ce un penalty a forțat cele două echipe să se mulțumească cu o remiză.

Echipa națională masculină a Statelor Unite (USMNT) a revenit luni pe cea mai mare scenă din lume pentru prima dată în ultimii opt ani. În ciuda unui start în forță, datorită unui gol de deschidere al lui Tim Weah, Gareth Bale din Țara Galilor a profitat de un penalty, marcând un punct care a egalat la 1-1.

La pauză, USMNT a plecat cu un punct, în loc de cele trei puncte pe care le-ar fi putut avea dacă ar fi păstrat avantajul pe care l-a avut pe toată durata primei reprize a meciului. Echipele primesc trei puncte pentru o victorie, în timp ce o remiză sau un egal se soldează cu un singur punct. Nu se acordă niciun punct pentru o înfrângere.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Țările se luptă pentru primele două locuri în fiecare grupă. SUA se află în Grupa B, alături de Țara Galilor, Anglia și Iran. Acum că SUA este la egalitate cu Țara Galilor, cu un punct fiecare, în clasamentul actual, Anglia este lider, cu trei puncte, iar Iranul este pe ultimul loc, cu zero puncte. Egalitatea de luni înseamnă că SUA vor avea nevoie de o performanță și mai mare în primul tur al turneului pentru a avansa în sferturile de finală.

În cazul în care două echipe sunt la egalitate la finalul primei etape eliminatorii, care cel mai probabil ar fi între SUA și Țara Galilor în acest moment, echipa care va merge mai departe cu Anglia se va reduce la diferența de goluri. În momentul de față, cele două echipe au marcat același număr de goluri la această Cupă Mondială.