Salariul pe care-l încasează lunar președintele UEFA în plină pandemie

Sursa foto: Hepta
  • Unul dintre opozanții vehemenți ai Super Ligii Europene o duce chiar mai bine decât înainte de pandemie
  • UEFA a avut venituri cu 21% mai mici față de alți ani
  • Președintele forului european ar fi cerut o reducere a salariului în lunile mai, iunie și iulie 2020

Pandemia a făcut multe victime și în fotbal. Chiar și cluburile mari au avut probleme financiare, iar acest lucru a fost factorul decisiv în proiectul Super Ligii. Totuși, unul dintre opozanții vehemenți ai proiectului o duce chiar mai bine decât înainte.

UEFA a avut venituri cu 21% mai mici față de alți ani, dar Aleksander Čeferin, președintele forului european din 2016, a considerat că merită o mărire. În sume brute, o mărire de 450.000 de euro. Astfel, dacă salariul lui în 2019 a fost de „numai” 1,74 de milioane de euro, în 2020 el a ajuns la 2,19 milioane de euro, informează Goal Ball Live.

Florentino Perez, înainte ca proiectul Super Ligii să fie anulat, se întreba de ce nu le-au fost reduse salariile celor din UEFA și din FIFA, pe fondul pandemiei.

Florentino Perez: „De ce nu le-au fost reduse salariile în pandemie? Avem nevoie de mai multă transparență.”

Totuși, lucrurile nu sunt numai în alb și negru. Se pare că salariul lui Aleksander Čeferin a fost hotărât încă din 2019, înaintea ca pandemia să înceapă, iar președintele forului european ar fi cerut o reducere a salariului în lunile mai, iunie și iulie 2020.