• Unul dintre opozanții vehemenți ai Super Ligii Europene o duce chiar mai bine decât înainte de pandemie
  • UEFA a avut venituri cu 21% mai mici față de alți ani
  • Președintele forului european ar fi cerut o reducere a salariului în lunile mai, iunie și iulie 2020

Pandemia a făcut multe victime și în fotbal. Chiar și cluburile mari au avut probleme financiare, iar acest lucru a fost factorul decisiv în proiectul Super Ligii. Totuși, unul dintre opozanții vehemenți ai proiectului o duce chiar mai bine decât înainte.

UEFA a avut venituri cu 21% mai mici față de alți ani, dar Aleksander Čeferin, președintele forului european din 2016, a considerat că merită o mărire. În sume brute, o mărire de 450.000 de euro. Astfel, dacă salariul lui în 2019 a fost de „numai” 1,74 de milioane de euro, în 2020 el a ajuns la 2,19 milioane de euro, informează Goal Ball Live.

Florentino Perez, înainte ca proiectul Super Ligii să fie anulat, se întreba de ce nu le-au fost reduse salariile celor din UEFA și din FIFA, pe fondul pandemiei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Florentino Perez: „De ce nu le-au fost reduse salariile în pandemie? Avem nevoie de mai multă transparență.”

Totuși, lucrurile nu sunt numai în alb și negru. Se pare că salariul lui Aleksander Čeferin a fost hotărât încă din 2019, înaintea ca pandemia să înceapă, iar președintele forului european ar fi cerut o reducere a salariului în lunile mai, iunie și iulie 2020.