• Egipteanul Ezzeldin Bahader e cel mai bătrân fotbalist din istorie
  • Bahader a intrat în Cartea Recordurilor la aproape 75 de ani
  • Bunicuțul a debutat în liga a treia egipteană

Ar trebui să urmăm exemplul unui bunicuț din Egipt, care nu ține cont de vârstă. El a devenit cel mai bătrân fotbalist profesionist din istorie.

La 75 de ani fără câteva zile, bunicuțul din Egipt și-a îndeplinit un vis de-o viață.

A debutat ca fotbalist profesionist, la o echipă din liga a treia. A fost lăsat să execute un penalty, dar l-a ratat. Marea victorie a fost oricum faptul ca s-a antrenat cot la cot cu colegii săi mult mai tineri și a putut să intre pe teren.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A intrat și în Cartea Recordurilor

Egipteanul a fost introdus și în Cartea Recordurilor. „Nu-ți limita ambițiile, poți să reușești orice,” e mesajul septagenarului fotbalist.

Totuși, cel mai bătrân fotbalist profesionist activ din lume vine din Japonia. Îl cheamă Kazuyoshi Miura și la începutul anului și-a reînoit contractul cu formația Yokohama FC, din prima ligă japoneză.

Atacantul ajuns la 53 de ani este în al 35-lea sezon al carierei lui. El deține recordul mondial pentru cel mai bătrân jucător profesionist care a înscris un gol într-o competiție.

Kazuyoshi Miura a debutat la clubul brazilian Santos în 1986. El a mai jucat în cariera sa în Italia, Australia și Croația. Are și 89 de selecții în naționala Japoniei, între 1990 și 2000, pentru care a înscris 55 de goluri.

A fost inclus și în jocul FIFA 21, dar cei de la EA Sports au fost necruțători cu statisticile lui, acordându-i doar 25 viteză.