Chelsea a câştigat finala UEFA Champions League. A învins-o pe Manchester City

  • Finala Ligii Campionilor a fost câștigată, sâmbătă seara, la limită, de Chelsea Londra
  • Londonezii au învins la limită, 1-0, pe Manchester City

Finala Ligii Campionilor a fost câștigată, sâmbătă seara, la limită, de Chelsea Londra, cu scorul de 1-0. Londonezii s-au impus pentru a doua oară în Liga Campionilor, cu golul marcat de Kai Havertz, în minutul 43.

Manchester City câștigă pentru prima dată trofeul suprem al celei mai importante competiții europene intercluburi

Chelesea Londra câștigă pentru a doua oară trofeul suprem al celei mai importante competiții europene intercluburi, prima dată impunându-se în 2012.

Finala ediției 2020-2021 a UEFA Champions League s-a încheiat sâmbătă seara cu victoria la limită a echipei Chelsea Londra.

Prima ocazie importantă le-a aparținut londonezilor, Timo Werner șutând în brațele portarului Ederson din situație ideală, în minutul 14.

City a replicat prin Foden, al cărui șut din careu a fost blocat în ultima clipă de un fundaș advers, în minutul 29.

În minutul 39, Chelsea l-a pierdut pe Tiago Silva, care a ieșit din teren accidentat, fiind înlocuit de Andreas Christensen.

Londonezii au deschis scorul în minutul 43, când Kai Havertz a primit o pasă în adâncime de la Mason Mount, l-a driblet pe Ederson și a înscris în poarta goală.

Cetățenii au fost la un pas de a primi o lovitură de pedeapsă în minutul 60, când arbitrul partidei a analizat cu ajutorul sistemului VAR un posibil henț în careu la Reece James. În cele din urmă jocul a continuat, fără a fi dictat penalty.

Chelsea a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 73, Christian Pulisic reluând din careu, puțin pe lângă poartă, o minge primită de la Kai Havertz.

Manchester City a asediat poarta londonezilor în ultimele minute ale finalei, însă defensiva „albaștrilor” nu a cedat.

Partida a fost prelungită cu 7 minute, însă „cetățenii” nu au mai reușit să puncteze, Chelsea devenind astfel campioana Europei în ediția 2020-2021.

Thomas Tuchel a completat trioul antrenorilor germani care au câștigat ultimele 3 ediții ale Ligii Campionilor, după Jurgen Klopp și Hansi Flick.