• Felix a marcat o singură dată în cinci apariţii la Cupa Mondială, Portugalia ieşind în faza sferturilor de finală.
  • El a fost titular în partida pierdută duminică de Atletico pe teren propriu cu 1-0 în faţa liderului din LaLiga, Barcelona.
  • Felix a declarat că este încântat de această schimbare.

Chelsea a finalizat miercuri semnarea împrumutului lui Joao Felix de la Atletico Madrid, portughezul urmând să încheie sezonul pe Stamford Bridge.

Manchester United şi Arsenal au fost raportate ca fiind la un moment dat în fruntea cursei pentru semnătura lui Felix, ambele echipe căutând să îşi întărească departamentul ofensiv. În cele din urmă, Chelsea a încheiat o afacere în valoare de 10 milioane de lire sterline, asigurându-şi până în vară serviciile portughezului.

Felix a declarat pentru site-ul oficial al lui Chelsea că este încântat de această schimbare: Chelsea este una dintre cele mai mari echipe din lume şi sper să ajut echipa să-şi atingă obiectivele, aşa că sunt foarte, foarte fericit să fiu aici şi foarte încântat să joc pe Stamford Bridge”.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Acordul dintre Chelsea şi Atletico nu include o opţiune de cumpărare, ceea ce înseamnă că Felix se va întoarce la Wanda Metropolitano în vară. Echipa din La Liga rămâne reticentă în a se despărţi permanent de jucătorul de 23 ani, după ce au investit 126 milioane de euro în el atunci când l-au adus de la Benfica în 2019, fiind al patrulea cel mai scump transfer din istoria madrilenilor. Aceştia au încheiat cu el un nou contract pe termen lung, înainte de a parafa împrumutul pe termen scurt în Anglia.

Atletico a emis o declaraţie oficială care confirmă că Felix este acum legat de clubul spaniol până în 2027. Jucătorul de 23 de ani s-a străduit să fie constant în acest sezon şi a fost titular în şapte din cele 16 meciuri de campionat ale lui Atletico. El are cinci goluri şi trei pase de gol în 20 de meciuri în toate competiţiile.

Felix a marcat o singură dată în cinci apariţii la Cupa Mondială, Portugalia ieşind în faza sferturilor de finală. El a fost titular în partida pierdută duminică de Atletico pe teren propriu cu 1-0 în faţa liderului din LaLiga, Barcelona, şi a fost înlocuit după 73 de minute. Un atacant versatil, Felix poate juca atacant, mijlocaş ofensiv sau pe flancuri. El a marcat 34 de goluri în 131 de apariţii pentru Atletico şi a câştigat titlul de campion în sezonul 2020-21.