• Este omul momentului în sportul mondial, cel în faţa căruia regele Lewin Hamilton a cedat coroana, duminică.
  • Max Verstappen, 24 de ani, olandezul de la Red Bull, este noul campion mondial de Formula 1 şi a intrat în istorie câştigând GP-ul de la Abu Dhabi.

În viaţa lui Max Verstappen un rol principal joacă tatăl său, Jos, care a spus că îl respectă pe Hamilton însă doar ca şofer, altfel nu. Tatăl său, între 1994 şi 2003, a fost pilot de F1 şi a condus pentru Benetton şi Minardi: „În comparaţie cu Max, totuşi, eu nu eram nimeni”. În trecut, a fost arestat pentru ceartă şi presupusă violenţă împotriva unei foste iubite. Mama lui Max este Sophie Kumpen, belgiancă, care a concurat ca pilot de kart şi este nepotul lui Paul Kumpen şi vărul lui Anthony Kumpen, piloţi profesionişti de curse. Max are o soră, Victoria, care i-a dat deja doi nepoţi.

Iubita lui, Kelly Piquet, este lângă el. Mai mare cu 9 ani, partenerul ei de un an, şi-a sărbătorit recent ziua de naştere, iar Max a călătorit timp de 11 ore ca să ajungă la ea, în Monte Carlo. Pilotul i-a oferit fiicei fostului campion mondial Nelson Piquet un buchet mare de trandafiri roşii şi albi. Ea i-a mulţumit şi prin intermediul reţelelor sociale: „Mulţumesc tuturor care mi-au făcut ziua de naştere specială, în special dragostea mea, Max”. Kelly a avut o relaţie lungă cu fostul pilot AlphaTauri, Daniil Kvyat. Povestea s-a încheiat în martie 2020, la scurt timp după naşterea fetiţei lor: Penelope, care a venit pe lume pe 27 iulie 2019.

Verstappen dedică mult timp antrenamentelor pentru gât şi pentru spate. „Ca piloţi, trebuie să fim puternici, dar nu putem fi prea musculoşi, altfel am fi prea grei pentru maşină”, a spus el. Săptămâna lui tipică de antrenament include ziua de luni ca zi liberă, apoi de marţi până vineri se antrenează o dată sau de două ori pe zi. Alternează mereu. În weekend, dacă nu aleargă în curse, timpul îl dedică recuperării. „Călătorim mult şi petrecem mult timp pe simulator, aşa că vreau să mă antrenez la cel puţin de trei ori pe săptămână în timpul sezonului”, spune batavul.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

De asemenea, olandezul trebuie să ţină o dietă strictă: „Dieta mea este gestionată cu atenţie, deoarece greutatea corporală este foarte importantă în curse, aşa că mă asigur întotdeauna că mănânc suficient, pentru că este un sport solicitant din punct de vedere fizic. Dar sunt atent şi la ce mănânc. Dieta mea se schimbă şi în funcţie de locul în care alerg şi de condiţiile meteo. Pe vreme umedă, de exemplu, ard tot atâtea calorii câte ard pe pistă”. Preparatul lui preferat sunt pastele, condimentate din toate punctele de vedere.

Marea pasiune a lui Verstappen este muzica, în special cea pop. Una dintre melodiile sale preferate este Summer Days, a lui Martin Garrix, hitul din 2019. De obicei, are muzica pusă înainte de pregătirile finale care preced fiecare sesiune. El şi antrenorul au o listă pe care o schimbă des, dar niciodată în playlist nu sunt incluse cântece de dragoste.