Cluburile din Liga 1 au votat varianta care o poate retrograda pe Dinamo

Cunoaşte-i pe micii spartani de la Dinamo, puştii care pot salva echipa de la retrogradare Sursă foto: GEORGE FILIP / MEDIAFAX FOTO
 • Dinamo are mai multe restanţe după ce a avut un număr mare de cazuri de coronavirus la echipă
 • Cluburile din Liga 1 au votat ca, în cazul în care meciurile nu se mai dispută, să se facă un clasament cu media punctelor din play-out
 • În această situaţie, Dinamo ar retrograda aproape sigur din Liga 1 pentru prima dată în istorie

Dinamo este la un pas de dezastru. Poate retrograda pentru prima dată în istoria clubului. 7 cluburi din Liga 1 au votat pentru varianta în care clasamentul final să fie alcătuit în funcţie de rezultatele meciurior disputate în play-out.

Dinamo este penultima în acel clasament. Doar o victorie astăzi şi un eşec al celor de la Sepsi o poate salva.

CLASAMENT ÎN FUNCŢIE DE MECIURILE DIN PLAY-OUT

 1. Hermannstadt 1,91
 2. Viitorul 1,69
 3. Clinceni 1,62
 4. Voluntari 1,62
 5. Iaşi 1,38
 6. Sepsi 1,17
 7. Dinamo 0,87
 8. Chindia 0,63

LPF a emis un comunicat prin care solicită mărirea numărului de echipe din Liga 1 la 16. Astfel, Dinamo şi-ar păstra locul în prima divizie. Suporterii „câinilor” anunţă proteste astăzi în urma votului cluburilor din Liga 1.

„Se impune modificarea sistemului competiţional al Ligii I, urmând ca din sezonul următor în competiţia organizată de LPF să participe un număr de 16 echipe. O decizie finală asupra modificării sistemului competiţional al Ligii I poate fi luată doar de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal”, se arată în comunicatul LPF.