Comitetul Olimpic Internațional a ales orașul care va găzdui Jocurile Olimpice din 2032

Americanii propun mutarea Jocurilor Olimpice în SUA. Japonezii nu au anunțat oficial dacă renunță să le organizeze Profimedia
  • Jocurile Olimpice se vor întoarce în Australia pentru a treia oară.
  • Brisbane a primit oficial drepturile de găzduire pentru ediția din 2032.
  • Decizia era previzibilă, orașul australian fiind singurul în cursă și fiind susținut cu fermitate de oficialii comitetului.

Comitetul Olimpic Internațional a ales oficial Brisbane, Australia, pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2032.

Jocurile Olimpice se vor întoarce în Australia pentru a treia oară, după ce Brisbane a primit oficial drepturile de găzduire pentru ediția din 2032 în urma votului națiunilor membre ale Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, anunță The Guardian.

Decizia era previzibilă, orașul australian fiind singurul în cursă și fiind susținut cu fermitate de oficialii comitetului.

Cu toate acestea, o echipă condusă de premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, alătiuri de ministrul federal al sportului, Richard Colbeck și primarul Brisbane Adrian Schrinner au venit în Japonia pentru a-și susține cazul.

„Ne angajăm să creăm un model de succes în cadrul noii dvs. strategii de oraș gazdă, venind cu o experiență neutră din punct de vedere al costurilor, pozitivă din punct de vedere climatic, sigură și captivantă pentru întreaga lume”, a spus Annastacia Palaszczuk.