• Comitetul Internațional Olimpic a retras acreditarea a doi antrenori din lotul Belarusului.
  • Cei doi antrenori au fost obligați să părăsească satul olimpic.
  • Timanovskaya susține că cei doi antrenori i-au transmis că ordinul de a o trimite acasă a venit de „sus”.

Comitetul Olimpic Internațional a revocat acreditarea a doi antrenori din Belarus și li s-a cerut să părăsească imediat satul olimpic. Decizia vine la câteva zile după ce atleta Kristina Timanovskaya a fost forțată să se întoarcă acasă în Belarus de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite Reuters.

„În interesul sportivilor din Comitetul Olimpic belarus care sunt încă la Tokyo şi cu titlu provizoriu, CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) a anulat şi retras acreditările lui Artur Şimak şi Iuri Maisevici. Celor doi li s-a cerut să părăsească satul olimpic, lucru pe care l-au şi făcut. De asemenea, li s-a oferit posibilitatea de a fi audiaţi”, a fost anunțul făcut de CIO.

Într-un interviu exclusiv pentru Reuters din Varșovia, joi, Timanovskaya a declarat că cei doi antrenori i-au transmis că ordinul de a o trimite acasă a venit de „sus”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Acum, Timanovskaya se află la Varșovia unde cere azil umanitar după ce a refuzat să plece în Belarus, afirmând că se teme de consecințele decizie sale de a-i critica public pe antrenori, în postări pe rețelele sociale.