Competițiile de tenis din China programate pentru acest sezon au fost anulate

Sursa Foto: AFP / Mediafax Foto / TOBIAS SCHWARZ
  • 11 turnee care urmau să aibă loc în China în a doua jumătate a anului au fost amânate
  • Atât ATP, cât şi WTA au renunţat la turnee din cauza pandemiei
  • Cel mai important turneul amânat este Turneul Campioanelor care urma să aibă loc la Shenzhen

11 turnee de tenis care erau programate pentru a doua jumătate a acestui an în China au fost amânate de către ATP şi WTA din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată după ce Administraţia Generală de Sport din China a anunţat că în această ţară nu vor mai fi organizate evenimente sportive internaţionale până în 2021. Astfel, Turneul Campioanelor nu va avea loc în acest an. Primele 8 jucătoare ale lumii din clasamentul pe ultimele 12 luni urmau să se lupte pentru premii totale de 14 milioane de dolari. 

„Suntem extrem de dezamăgiţi că evenimentele noastre din China nu vor avea loc în acest an” a declarat preşedintele WTA, Steve Simon. „Respectăm însă decizia luată şi abia aşteptăm să ne întoarcem în China cât mai rapid posibil în sezonul următor”, adaugă el.

Simona Halep a participat la 5 din ultimele 6 ediíi ale Turneului Campioanelor, jucând finala în 2014. În 2018, când era lider mondial, Simona Halep a fost nevoită să se retragă înainte de startul turneului din cauza unei accidentări la spate.