Cât costă o copie a primului contract încheiat între Michael Jordan și Chicago Bulls

Cât costă o copie a primului contract încheiat între Michael Jordan și Chicago Bulls Sursa Foto: DPA Images / Jens Kalaene
  • O copie a primului contract semnat de Michael Jordan cu Chicago Bulls s-a vândut la o licitaţie din SUA cu aproape 60.000 de dolari.
  • Jordan a semnat pentru Bulls în toamna anului 1984 şi a jucat pentru legendara echipă antrenată de Phil Jackson între 1984 şi 1993.
  • A revenit în 1995 pentru a câştiga încă trei titluri NBA, consecutiv.
  • Copia contractului a intrat pe piaţă în aceeaşi perioadă în care s-a lansat seria documentar „The Last Dance”.

Orice poartă numele lui Jordan se vinde ca pâinea caldă în State după succesul documentarului „The Last Dance”. Doar simpla copie a primului contract semnat de fostul superstar al lui Bulls cu echipa din Chicago s-a dat la o licitaţie recentă cu aproape 60.000 de dolari.

Michael Jordan este o legendă a baschetului american, iar documentarul realizat de cei de ESPN a piperat cu şi mai mult dramatism din culise o carieră şi aşa plină de momente speciale.

Air Jordan a câştigat trei titluri la rând cu Chicago Bulls între 1991 şi 1993, ca apoi să renunţe la baschet şi să se apuce de baseball.

A revenit la echipă în 1995 şi i-a condus pe Bulls către o nouă serie de trei titluri NBA consecutive.

Totuşi, Jordan a refuzat să bage vreun ban în buzunar din încasările aduse de „The Last Dance”. A donat milioanele din documentar unor cauze caritabile.

Autor: Ciprian Bolan