Cosmin Olăroiu, campion în China. Echipa antrenată de român a câştigat titlul. Bonus substanţial pentru antrenor

  • Cosmin Olăroiu a câștigat campionatul în China: Jiangsu Suning – Huangzhou Evergrande 2-1
  • Olăroiu l-a învins în finală pe Fabio Cannavaro, fost campion mondial
  • Jiangsu Suning, echipa lui Olăroiu, a patra cea mai bogată echipă a Chinei

Cosmin Olăroiu a scris istorie în China și a câștigat campionatul cu Jiangsu Suning, performanță istorică pentru club. A învins-o pe Guangzhou Evergrande, campioana ultimilor 8 ani.

După Răzvan Lucescu, un alt român cucerește Asia. Olăroiu a reușit o performanță incredibilă și a câștigat finala campionatului, scor 2-1. Olăroiu a stat liniștit după prima repriză: avea deja 2-0 și un om în plus.

Antrenorul român l-a învins pe Fabio Cannavaro, fost campion mondial și câștigător al Balonului de Aur. Olăroiu ia şapte milioane de euro pe an de la chinezi, iar câștigarea titlului îi aduce și un bonus de 3,5 milioane de euro.

Jiangsu Suning este al patrulea cel mai bogat club din China, conform unui raport Forbes. Învinșii din finală, Guangzhou Evergrande, sunt pe primul loc.

Sportul, în general, și fotbalul – în special sunt politică de stat pentru președintele Xi Jinping și nu doar pe plan intern. Guvernul chinez este acționar minoritar la Manchester City – gigantul din Premier League. În 2015, chinezii au cumpărat un pachet de acțiuni de 13%.