Cristiano Ronaldo doboară un nou record. Portughezul a vândut mai multe tricouri la Manchester United decât Lionel Messi la PSG

cristiano ronaldo la manchester united Foto: facebook.com/Cristiano
  • Ronaldo a făcut celebru tricoul cu numărul 7 încă din perioada primei sale sosiri la Manchester United.
  • Magazinul clubului United a fost asaltat de fani.
  • Mutarea lui Ronaldo la United a generat mai multe vânzări de tricouri decât cele generate de trecerea lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain.
  • Ronaldo ar putea jucat sâmbătă pentru Manchester United.

Cristiano Ronaldo, care a făcut celebru tricoul cu numărul 7 încă din prima sa aventură la Manchester United. Ronaldo a primit înapoi vechiul număr după ce fostul titular, Edinson Cavani, a acceptat să-l schimbe cu tricoul cu numărul 21, cel pe care îl poartă la naționala Uruguayului.

Astfel, noul tricou cu numărul 7 al lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United a doborât recordurile de vânzări în primele 24 de ore de la lansare. Odată ce a fost confirmat faptul că Ronaldo va purta din nou tricoul cu numărul 7, reacția fanilor lui United a fost una incredibilă.

Magazinul clubului United a fost asaltat de fani care încercau să cumpere tricouri cu „Ronaldo 7”, ajungându-se la un punct în care Fanatics, compania care administrează magazinul online, a confirmat (citată de cotidianul The Mirror) că a înregistrat un număr record de vânzări în primele 24 de ore de la confirmarea tricoului.

Mutarea lui Ronaldo la United a generat mai multe vânzări de tricouri decât cele generate de trecerea lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain şi, de asemenea, a depăşit un alt record, deținut anterior de vedeta NFL Tom Brady, cu ocazia mutării sale din 2020, la Tampa Bay Buccaneers.

Ce sumă au atins vânzările?

Potrivit Manchester Evening News, vânzările de tricouri ale lui Ronaldo au generat, o sumă uriaşă de 32,5 milioane de lire sterline, doar în primele 12 ore, pe toate platformele pe care a fost disponibil.

În cazul în care aceste cifre sunt adevărate, înseamnă că United va încasa 3,25 milioane de lire sterline din vânzări, ca parte a acordului cu sponsorii de echipament, care prevede că clubul să încaseze 10% din toate vânzările de tricouri.

Această sumă se ridică la aproximativ un sfert din taxa iniţială plătită pentru Ronaldo, depășind, de asemenea, suma de 2,5 milioane de lire sterline datorată lui Juventus, în tranşa din acest an.

Ronaldo ar putea debuta pentru a doua oară pentru Manchester United în întâlnirea de sâmbătă cu Newcastle United, unde va fi cel puţin prezentat pentru prima dată noilor săi suporteri.