Cristina Neagu, acuzată de tentativă de blat în meciul cu Muntenegru: „Respect sportul pe care îl practic şi cred că fair play-ul mă defineşte”

  • Presa muntenegreană a publicat joi un interviu cu handbalista Jovanka Radičević
  • Jurnaliștii ar fi făcut acuzaţii la adresa Cristinei Neagu, care i-ar fi solicitat să ajute România să se califice la Jocurile Olimpice
  • Radičević a negat informaţiile publicate

Reprezentativa naţională de handbal feminin a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, la turneul preolimpic din Muntenegru, după ce a pierdut partida cu Norvegia (29-24) şi a câştigat meciul cu Muntenegru, cu 28-25. Pentru a se califica, România mai avea nevoie să marcheze încă 2 goluri.

Publicaţia reprezentacija.me a publicat un interviu cu căpitanul naţionalei Macedoniei, Jovanka Radičević în care aceasta ar fi spus:Când România a ajuns la un avantaj de trei goluri, Neagu a stat aproape de mine. Când am ajuns la 25 de goluri, ea mi-a spus de mai multe ori: Joke, te rog trage şi ratează, lasă-ne să mai marcăm încă două goluri. I-am spus: Chris, nu am mingea şi, chiar dacă aş avea-o, nu aş face-o.

Reacția lui Radičević

Jovanka Radičević a reacţionat după publicarea interviului, negând joi seara afirmaţiile care au fost puse pe seama ei, printr-un mesaj postat pe contul ei de Instagram: „Dragi prieteni şi fani, am încercat întotdeauna să fiu un sportiv şi nimic mai mult şi ştiu că şi Cristina este la fel. Astăzi (joi n.r.), jurnaliştii au încercat să facă un scandal din nimic, punând pe seama mea cuvinte pe care nu le-am rostit vreodată. Noi două suntem şi vom fi întotdeauna prietene şi nici un jurnalist nu poate pune asta vreodată în pericol.

Cristina Neagu: „Iubesc şi respect sportul pe care îl practic şi cred că fair play-ul mă defineşte”

La scurt timp după apariţia acestui interviu, Cristina Neagu şi reprezentanţii Federaţiei Române de Handbal au reacţionat, afirmând joi seara că publicarea acestor informaţii, considerate neadevărate, afectează grav imaginea handbalului românesc şi a căpitanului echipei naţionale.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale, a declarat: „Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile şi înfrângerile se succed şi doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâţia ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoaşteţi deja şi ştiţi că mă feresc de polemici şi îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă şi chiar sacrificii.

De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întâmplat şi la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc şi respect sportul pe care îl practic şi cred că fair play-ul mă defineşte. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat.

FRH îi ia apărarea Cristinei Neagu

În acelaşi ton cu declaraţia Cristinei Neagu, Alexandru Dedu, preşedinte FRH susţine că este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta.

Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiţie între profesionişti de cea mai înaltă clasă. Cristina şi-a pus de multe ori în pericol chiar şi sănătatea, mereu pentru acelaşi vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste.”, susţine Alexandru Dedu, care adaugă că perpetuarea unei informaţii neverificate îi afectează grav imaginea.

Cristina Vărzaru, secretar general FRH, a luat şi ea apărarea Cristinei Neagu: „Am jucat lângă Cristina şi am împărţit aceeaşi cameră la echipa naţională. Nu pot pune semnul egalităţii între ea şi nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă şi respect pentru handbal şi tot ceea ce ţine de fenomen.

M-a inspirat şi m-a motivat şi atunci, continuă să o facă şi acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să ştiu că aşa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor şi a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că şi Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!