• Simona Halep întâlnește în primul tur la Australian Open pe localnica Lizette Cabrera
  • Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea se confruntă și ele în primul tur al competiției
  • Irina Begu (79 WTA) o are ca adversară în primul meci pe Nina Stojanovici (100 WTA), iar Ana Bogdan (93 WTA) pe Danielle Collins (46 WTA)

Simona Halep întâlnește în primul tur la Australian Open pe localnica Lizette Cabrera (23 ani), locul 140 WTA. Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea se confruntă și ele în primul tur al competiției.

Jucătoarele de tenis din România participante la Australian Open, primul Grand Slam al anului, și-au aflat vineri adversarele din primul tur al competiției de la antipozi, care începe luni.

Simona Halep, favorita numărul 2 a turneului, a fost repartizată în partea de jos a tabloului de simplu și va întâlni în primul tur pe australianca Lizette Cabrera (23 ani), locul 140 WTA, beneficiară a unui wild card din partea organizatorilor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Turul secund pare a fi la fel de facil pentru Simona Halep. Dacă va trece de primul meci, ea se va confrunta cu învingătoarea dintre australianca Ajla Tomljanovic (69 WTA) şi japoneza Misaki Doi (84 WTA).

O eventuală calificare în turul 3, i-ar putea aduce adversare mai redutabile, precum favorita numărul 32, rusoaica Veronika Kudermetova (36 WTA).

Din turul 4, cel al optimilor, lucrurile se pot complica pentru Simona Halep, în calea ei spre finală având șanse să le întâlnească pe Elena Rybakina (19 WTA) sau poloneza Iga Swiatek (17 WTA).

Dacă va ajunge în sferturi, sunt șanse mari ca numărul 2 mondial să se confrunte cu fostul lider mondial, americanca Serena Williams, actualmente locul 11 WTA, sau cu bielorusa Arina Sabalenka (7 WTA).

O evoluție bună a Irinei Begu poate duce chiar la o optime de finală 100% românească.

Japoneza Naomi Osaka (3 WTA) e favorita principală pe al treilea sfert de tablou, de unde ar putea veni adversara din semifinală, pentru Simona Halep.

Printre potențialele adversare din finală pot fi enumerate favoritele 1 și 4, australianca Asleigh Barty (1 WTA) și americanca Sofia Kenin (4 WTA), dar și Elena Svitolina (5 WTA), Karolina Pliskova (6 WTA) sau chiar Bianca Andreescu (8 WTA).

În primul tur a fost programat și un duel românesc, între Patricia Ţig (56 WTA) şi Sorana Cîrstea (72 WTA). Mihaela Buzărnescu (138 WTA), ajunsă pe tablou din postura de lucky loser, o va întâlni pe canadianca de origine română Bianca Andreescu.

Irina Begu (79 WTA) o are ca adversară în primul meci pe Nina Stojanovici (100 WTA), iar Ana Bogdan (93 WTA) pe Danielle Collins (46 WTA).

Ana Bogdan este singura româncă de pe prima jumătate de tablou, toate celelalte fiind în partea de jos, ceea ce crește șansele unei confruntări românești la Australian Open.