Cu cine va juca Simona Halep în optimile de la Madrid Open

simona-halep Foto: Profimedia
  • În optimi, Halep o va întâlni pe Elise Mertens, cea pe care a învins-o ultima dată la turneul masters de la Miami
  • Mertens s-a calificat după ce a învins-o pe Elena Rybakina, scor 7-5 (4), 7-5
  • Partida va avea loc luni, probabil după-amiază târziu

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens (16 WTA) s-a calificat duminică în optimile de finală ale turneului de tenis de la Madrid, învingând-o în turul doi pe Elena Rybakina (22 WTA), din Kazakhstan, cu 7-5 (4), 7-5. Mertens va juca în turul 3 cu Simona Halep.

Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală ale turneului de la Madrid, fază în care s-a calificat după ce a învins-o duminică pe jucătoarea chineză Saisai Zheng, cu 6-0, 6-4.

În optimi, Halep o va întâlni pe Elise Mertens, cea pe care a învins-o ultima dată la turneul masters de la Miami, în două seturi, cu 7-5, 7-5.

Cele două s-au întâlnit până acum de 6 ori, singura victorie a jucătoarei din Belgia fiind cea din 2019, de la Doha, când Mertens s-a impus în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 6-3.

Partida va avea loc luni, probabil după-amiază târziu, ținând cont de faptul că Mertens este implicată și în turneul de dublu, unde va evolua în jurul amiezii, alături de partenera sa, Su-Wei Hsieh, împotriva cuplului Ostapenko/Pavlyuchenkova.