• Un câștigător de șase ori consecutiv al Mr Olympia arată de nerecunoscut după ce a renunțat la antrenamentele intense de când s-a retras din culturism.
  • Dorian Yates se poate lăuda cu unul dintre cele mai de succes recorduri din istoria culturismului.
  • A înlocuit antrenamentul bazat pe greutăți cu exerciții cardio și de mobilitate, schimbându-și obiectivele pentru a se potrivi mai bine noului său stil de viață.

Un câștigător de șase ori consecutiv al Mr Olympia arată de nerecunoscut după ce a renunțat la antrenamentele intense de când s-a retras din culturism. Dorian Yates se poate lăuda cu unul dintre cele mai de succes recorduri din istoria culturismului, după ce a cucerit șase ani la rând, din 1992 până în 1997, mult râvnitul titlu de Mr Olympia.

Yates a fost renumit pentru poziția sa de luptător – care l-a ajutat să învingă concurenți precum Lee Haney, de opt ori Mr Olympia, și culturistul american Chris Cormier. Acum în vârstă de 60 de ani, el a dezvăluit în documentarul din 2019 The Original Mass Monster” că și-a pierdut o parte din mușchi de când s-a retras.

Foto: Instagram

În ciuda faptului că fizicul său arată foarte diferit față de cel din forma sa de competiție, Dorian rămâne în mare formă, după cum a relatat The Sun. A înlocuit antrenamentul bazat pe greutăți cu exerciții cardio și de mobilitate, schimbându-și obiectivele pentru a se potrivi mai bine noului său stil de viață. Într-o postare recentă pe Instagram, Dorian și-a arătat cei șase mușchi în timpul unei excursii la plajă, în timp ce a pozat alături de două femei îmbrăcate în bikini.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a pus o descriere la postare: Când cariera mea de culturist s-a încheiat, am continuat să mă antrenez destul de mult, dar de-a lungul anilor m-am întrebat de ce am nevoie cu adevărat și ce aș putea îmbunătăți. Așa că m-am orientat mai mult spre a lucra la mobilitate, cardio, respirație, sănătate mentală, spirituală și fitness. În zilele noastre, când mă antrenez cu greutăți, folosesc o greutate moderată doar pentru a menține mușchii și forța.”

Sub postare, un fan a comentat: Ai urât vreodată gândul de a deveni mai mic, Dorian, sau nu te-a deranjat prea tare?”. Răspunsul lui Dorian a părut să arate acceptarea corpului său în schimbare, deoarece a spus: Nu, nu, nu. Este în regulă ca obiectivele tale să se schimbe.”

Într-o altă postare, el a recunoscut: Pe atunci era destul de dificil să imi fac un costum. Astăzi, pot să iau unul de pe raft.”

Yates s-a retras din acest sport în 1997 și a recunoscut pentru Generation Iron că culturismul începea să se simtă ca o slujbă”. El a spus: Mi-am spus că atunci când voi începe să mă simt așa, mă voi gândi să mă opresc”.