• Roger Federer, considerat cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, este singurul miliardar din lumea tenisului.
  • Federer are în acest moment o averea de 550 de milioane de dolari.
  • În perioada sa de glorie, el a fost considerat cel mai comercializabil sportiv din lume.

Roger Federer s-a retras din tenis în septembrie anul trecut, dar continuă să câștige o mulțime de bani, chiar mai mulți decât cei mai buni jucători ai momentului. Maestrul elvețian este considerat singurul miliardar din lumea tenisului, în acest moment, scrie Sportmanor.

Federer a reușit să-i depășească pe Novak Djokovic sau pe Rafael Nadal, deși ambii au câștigat mai multe Grand Slam-uri decât elvețianul.

Până în prezent, Roger Federer a câștigat, de-a lungul timpului, peste un miliard de dolari, iar în acest moment, averea sa a ajuns la 550 de milioane de dolari. Astfel, fostul tenismen este unul dintre cei mai bogați sportivi ai planetei.

Ce l-a făcut pe Roger Federer atât de atractiv pe piață?

Veniturile uriașe ale lui Roger Federer sunt rezultatul unei combinații între succesul său pe teren, afacerile sale și contractele de sponsorizare. În plus, în perioada sa de glorie, a fost considerat cel mai comercializabil atlet din lume.

Federer are o ,,imagine de brand” extrem de puternică, iar ea a fost atent întreținută de-a lungul carierei sale, mai ales datorită ținutei sale morale impecabile și a implicării în activități caritabile. Astfel, numele său rezonează cu o mare încredere pe care sponsorii și marile companii o au în el.

În comparație cu Federer, Nadal este recunoscut pentru mentalitatea de ,,luptător care nu renunță niciodată, în timp ce Djokovic a impresionat mereu prin psihicul său care a rămas puternic, în ciuda criticilor.

Însă niciunul dintre cei doi nu se apropie de acest ,,stil de gentleman” . De altfel, Federer a și fost numit ,,gentlemanul probei de simplu”. El este și un filantrop convins, dar are și o educație economică foarte bună, așa că investițiile sale au fost făcute bine.

Astfel, Roger Federer are toate atributele pe care orice companie le caută pentru a-și asocia numele cu el. Una dintre cele mai inteligente asocieri de imagine pe care o are Federer este cea cu brandul japonez Uniqlo, semnat în 2018, pe o durată de 10 ani, care îi aduce 300 de milioane de dolari în toată această perioadă.

Roger Federer are toate elementele pe care le caută o companie de marketing. În plus, mentalitatea sa personală filantropică și investițiile educate în afaceri din partea echipei sale au făcut ca veniturile sale să fie semnificativ mai mari decât oricare dintre ele.

Mai exact, cât de mult câștigă Roger Federer?

Până în prezent, Federer a câștigat mai mult de 1 miliard de dolari. Doar 131 de milioane de dolari reprezintă câștigurile sale din premii în bani. În afară de acestea, toate sunt contracte de sponsorizare cu branduri mari. Atât Djokovic, cât și Nadal au cu mult mai multe premii în bani la ei, care sunt de 167, respectiv 135 de milioane de dolari.

Nadal a câștigat aproximativ 100 de milioane de dolari din sponsorizări și alte contracte de-a lungul carierei sale. Djokovic, pe de altă parte, se află chiar în urmă, cu doar 30 de milioane de dolari.