• Un prieten apropiat al lui Michael Schumacher spune că legenda Formulei 1 „se luptă cu consecințele” accidentului său.
  • Todt, care îl vizitează în mod regulat pe bunul său prieten, a declarat că Schumacher a supraviețuit doar datorită muncii medicilor și a Corinei.
  • Un documentar despre Schumacher, cu videoclipuri private inedite și interviuri cu membrii familiei, va fi difuzat pe Netflix pe 15 septembrie.

Un prieten apropiat al lui Michael Schumacher spune că legenda Formulei 1 „se luptă cu consecințele” accidentului său, dezvăluind ce l-a ajutat să rămână în viață, relatează Gazzetta dello Sport.

Fostul șef al echipei Ferrari, Jean Todt, a declarat că soția lui Michael Schumacher „a vrut ca acesta să supraviețuiască” după accidentul de schi din 2013 și speră că starea legendei F1 se va îmbunătăți.

Schumacher, în vârstă de 52 de ani, nu a mai fost văzut în public după ce a suferit o leziune cerebrală aproape fatală când a schiat în stațiunea Meribel din Alpii francezi.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De la accidentul său teribil, lupta pentru sănătate a septuplului campion mondial a fost învăluită în secret, mai ales datorită soției sale, Corinna.

Todt, care îl vizitează în mod regulat pe bunul său prieten, a declarat că Schumacher a supraviețuit doar datorită muncii medicilor și a Corinei, care a fost alături de el pe tot parcursul.

Todt a declarat pentru publicația germană Sport Bild: „Am petrecut mult timp cu Corinna de când Michael a suferit un grav accident de schi pe 29 decembrie 2013. Este o femeie minunată”.

„Nu se aștepta la asta. S-a întâmplat brusc și nu a avut de ales. Dar se descurcă foarte bine. Eu am încredere în ea, ea are încredere în mine”.

El a adăugat: „Mulțumită muncii medicilor săi și cooperării Corinnei, care și-a dorit să supraviețuiască, a supraviețuit, dar cu consecințe”.

„Și chiar acum se luptă cu consecințele. Sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți încet, dar sigur”.

Se pare că Schumacher urma să fie supus anul trecut unei noi operații cu celule stem pentru a-și „regenera sistemul nervos”, în timp ce continuă să lupte pentru a se recupera după accidentul catastrofal suferit la cap. Dar operația a fost anulată din cauza pandemiei.

Potrivit doctorului Nicola Acciari, un neurochirurg de top, Schumacher suferă de osteoporoză și atrofie musculară cauzată de lipsa de mișcare de la accident.

Anul trecut, renumitul neurochirurg Erich Riederer a declarat că Schumacher se află într-o stare „vegetativă”.

Un documentar despre Schumacher, cu videoclipuri private inedite și interviuri cu membrii familiei, va fi difuzat pe Netflix pe 15 septembrie.

Aprobat de familia sa, „Schumacher” conține interviuri exclusive cu Corinna și cei doi copii ai lui Michael, Gina și Mick, precum și cu fratele său Ralf.

Managerul lui Schumacher, Sabine Kehm, a declarat că filmul este „cadoul familiei pentru iubitul lor soț și tată”.