Franța, campioana mondială en-titre, s-a oprit, luni, în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a fost învinsă de selecționata Elveției, scor 3-3, 4-5 d.p.

Elveția și Franța au oferit un „thriller” de excepție la București, pe Arena Națională, unde 25.000 de oameni au putut vedea la lucru vedetele reprezentativei din Hexagon. Kylian Mbappe, star-ul lui Paris Saint-Germain, a ratat penalty-ul decisiv pentru francezi, iar după înfrângerea „Cocoșilor Galici”, atacantul a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.​

„Îmi pare rău pentru penalty-ul ratat. Am vrut să-mi ajut echipa dar am eșuat. Va fi greu să dorm, dar din păcate acestea sunt riscurile la care se expun fotbaliștii. Vă iubesc pe toți”, a fost mesajul atacantului în vârstă de 22 de ani.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Elveția a fost condusă de Franța cu 3-1, dar a trimis partida în prelungiri după ce a înscris în minutele 81 și 90 (3-3). Kylian Mbappe a fost singurul care nu a reușit să transforme la loviturile de departajare (5-4 pentru elvețieni).

Mai departe, în sferturile de finală ale Campionatului European 2020, reprezentativa din „Țara Cantoanelor” va juca împotriva Spaniei pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.​