• FIFA analizează opțiunea organizării Cupei Mondiale din 2 în 2 ani
  • Propunerea a venit din partea federației de fotbal din Arabia Saudită
  • 166 de federații naționale au votat în favoarea propunerii, 22 au votat împotriva

La 91 de ani de la înființare, Cupa Mondială ar putea să aibă loc mai des. O propunere a fost făcută la congresul anual al FIFA.

Propunerea a venit din partea federației de fotbal din Arabia Saudită. Ei își doresc să vadă Cupa Mondială organizată din 2 în 2 ani în loc de sistemul actual, la fiecare 4 ani. Propunerea a fost susținută de cei prezenți la congres. 166 de federații naționale prezente la congres au fost de acord cu propunerea, în timp ce 22 s-au împotrivit. De asemenea, și președintele FIFA, Gianni Infantino a spus că e o „propunere elocventă și detaliată”, tocmai de aceea va porni și un studiu prin care FIFA va determina dacă varianta aceasta e fezabilă.

Gianni Infantino a mai spus că dacă vom vedea mai puține meciuri care au o însemnătate mai mare, va crește valoarea competiției, dar va și fi un lucru benefic pentru fotbaliști, care riscă mai puține accidentări. Evident, ar fi mai puține meciuri pentru că ar fi și o perioadă mai scurtă pe care ar trebui să se desfășoare preliminariile. Problema principală cu organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani este că s-ar aglomera calendarul competițional, ba chiar ar exista și riscul de suprapunere a competiției cu Jocurile Olimpice sau Campionatele Europene.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN