• Dansul la bară încă nu este disciplină olimpică.
  • Şcoala Pole Dance Art a fost înfiinţată în 2014.
  • Skukhtorova a devenit cunoscută după concursul Pole Dance Art Helsinki 2011.

Când auzi de dans la bară, la ce te gândeşti? Probabil, la cluburile de noapte şi poate la „You Can Leave Your Hat On”, faimosul cover al lui Joe Cocker.

Dar trebuie să ştii că dansul la bară e un sport pe bune, care prinde tot mai mult şi la noi. Ely predă la o şcoală de dans la bară din Bucureşti şi vrea îl vadă într-o zi printre sporturile olimpice.

Din 2014, Pole Dance Art demonstrează că spectacolul poate fi feminin şi elegant, dar şi profi. Inspirată de un as al dansului la bară, rusoaica Anastasia Skukhtorova, Ely a lăsat inhibiţiile la o parte şi şi-a urmat pasiunea.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Cursantele vin fără prejudecăți la clasele de dans la bară

„Majoritatea cursantelor care vin la noi la curs sunt cele care deja urmăresc pe Insta, pe YouTube şi vă deja că, la nivel mondial, este promovat ca sport şi automat vin fără acele prejudecăţi că mă duc să fac altceva, care n-are legătură cu un sport”, spune Ely, instructor de dans la bară.

„Am vrut să mă apuc de sală, dar am spus că ăsta e un pic mai feminin… Am făcut gimnastică mulţi ani când eram mică şi voiam să-mi depăşesc condiţia. Ştiam că sigur trebuia să am ceva forţă ascunsă acolo pe care n-am mai testat-o de mult.”